Peugeot 207 Rallye
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 207 Rallye

Peugeot 207 Rallye:
Η απόλαυση στο επίκεντρο

(13/4/2011)

Δυναμικό σε εμφάνιση, εκρηκτικό σε επιδόσεις, με άκρως σπορτίφ οδική συμπεριφορά και τιμή αρκετά δελεαστική (14.800 ευρώ με απόσυρση), το Peugeot 207 Rallye αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των μικρών GT.

Το Peugeot 207 Rallye αποτελεί μια ιδιαίτερη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των μικρών GT, προβάλλοντας έντονο νεανικό χαρακτήρα τόσο σε αισθητικό, όσο - περισσότερο - σε οδηγικό επίπεδο.

Ποιοτικό και με μαλακά πλαστικά το εσωτερικό του Rallye

Ποιοτικό και με μαλακά πλαστικά το εσωτερικό του Rallye

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όσον αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση η δυναμική μάσκα, οι αιχμηροί προφυλακτήρες και τα επιθετικά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος αποτελούν σημεία αναφοράς και σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού.
Στο εσωτερικό από την άλλη, η εικόνα είναι επίσης ευχάριστη και νεανική, ενώ κάποια σπορτίφ στοιχεία, όπως ο λευκού φόντου πίνακας οργάνων και ο επιλογέας ταχυτήτων από αλουμίνιο ενισχύουν τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Το «ζουμί» όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι απλά η σχεδίαση του γαλλικού μικρού, αλλά οι εκρηκτικές επιδόσεις που χαρίζει ο 1.6 THP των 150 ίππων και η ολοκληρωμένη-σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,0 δευτερόλεπτα, οι ρεπρίζ είναι εξαιρετικές χάρη στη σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου (χειροκίνητο 5 σχέσεων) και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 210 χλμ./ώρα.. Επιπλέον, η λειτουργία του είναι γραμμική σε όλο το φάσμα περιστροφής του και στην πράξη αποδεικνύεται ελαστικός και πολιτισμένος, στοιχεία που συμβάλλουν τόσο κατά την κίνηση μέσα στην πόλη, όσο και εκτός αυτής αν ο οδηγός θελήσει να κινηθεί σε πιο γρήγορους ρυθμούς.

Στο δρόμο από την άλλη, το 207 Rallye διακρίνεται για την προβλέψιμη οδική συμπεριφορά που παρουσιάζει και κερδίζει το οδηγό που αναζητά την οδηγική απόλαυση. Αναλυτικότερα, το εμπρός μέρος υπακούει πιστά στην κάθε εντολή του οδηγού, μέσω του πολύ καλού συστήματος διεύθυνσης, ενώ και το πίσω μέρος, αν και όταν (το θελήσει ο οδηγός) ξεκολλήσει από το δρόμο ρυθμίζεται εύκολα, ανάλογα με το γκάζι που θα δώσει. Στην υπερβολή το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (ESP), που δεν απενεργοποιείται πλήρως, φροντίζει για την επαναφορά του στην τάξη. Επιπλέον, στοιχείο σημαντικό για τις καθημερινές μετακινήσεις, το 207 Rallye παρά τη σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης αποδεικνύεται άνετο για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Τέλος, άκρως δελεαστική είναι και η τιμή του μοντέλου, αφού αυτή ανέρχεται με το όφελος της απόσυρσης στα 14.800 ευρώ. Ωστόσο, να αναφερθεί ότι παράλληλα με το 207 Rallye των 5 σχέσεων διατίθεται και με 6άρι κιβώτιο που συνδυάζεται με τον 1.6 THP των 156 ίππων.
VW LEASEPRO
test center