Συνέντευξη με τον Σταμογιώργο Ηλία (Ρομπόπουλος Αυτοκίνηση Α.Ε)

Συνέντευξη με τον Σταμογιώργο Ηλία (Ρομπόπουλος Αυτοκίνηση Α.Ε)

(4/10/2011)

Συνέντευξη με τον κο ΣΤΑΜΟΓΙΩΡΓΟ ΗΛΙΑ Μηχ/γο Μηχ/κό ΑΠΘ Γενικό Δ/ντή της εταιρίας ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Αυτοκίνηση ΑΕ (2ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθήνας, Θεσσαλονίκη 2310-789532) Aντιπροσώπου Ελλάδος της εταιρίας TARTARINI.

A.T: Κε Σταμογιώργο, τι πρέπει κανείς να προσέξει πριν την τοποθέτηση κάποιου συστήματος Υγραερίου στο αυτοκίνητό του; Ως μηχανικός τι προτείνετε στους αναγνώστες μας;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σ.Η: Ο μέσος οδηγός δεν είναι δυνατό ούτε να γνωρίζει, αλλά ούτε και να μάθει τις τεχνικές λεπτομέρειες κατασκευής και εγκατάστασης ενός συστήματος υγραερίου, ώστε αντικειμενικά να κρίνει και να επιλέξει. Πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες που θα τον οδηγήσουν στη σωστή επιλογή για το όχημά του:
Αρχικά, βασικό είναι να ξέρει και να εμπιστεύεται τον Τεχνικό - εγκαταστάτη του. Συνήθως, ονόματα με ιστορία στο χώρο της Αυτοκίνησης δεν διακινδυνεύουν, ούτε ρισκάρουν τη φήμη και την πελατεία τους. Πάνω από όλα, βάζουν πάντα την ποιότητα των εργασιών και την συνέπεια στον πελάτη τους.
Έπειτα, είναι σημαντικό να ενημερωθεί για την ποιότητα των εξαρτημάτων του ΚΙΤ που τοποθετεί ο εγκαταστάτης του. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα πιστοποιητικά Ποιότητας, Εγγύησης και Καταλληλότητας είναι συγκεκριμένα και τυποποιημένα. Η Εγγύηση του συστήματος πρέπει να είναι 2ετής και ΓΡΑΠΤΗ.
Τελευταίο, αλλά βασικό είναι το κριτήριο της οικονομικότητας. Εκεί, ο καταναλωτής πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Μια βιαστική - πλημμελής εγκατάσταση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον κινητήρα και αυτό να κοστίσει πολύ. Η Εγγυημένη κατανάλωση είναι σημαντικό κριτήριο. Μεταξύ διαφορετικών συστημάτων LPG υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση έως και 20%. Ακόμη και ο λάθος προγραμματισμός διαφοροποιεί την κατανάλωση του ίδιου συστήματος Υγραερίου. Οι διαφορές των τιμών μεταξύ των συστημάτων (π.χ. Τούρκικο με Ιταλικό ή Βουλγάρικο) δεν ξεπερνούν τα 100 με 120 ευρώ, ποσό το οποίο με μια σωστή τοποθέτηση μπορεί να αποσβεστεί το πολύ σε ένα μήνα κίνησης του οχήματος.
Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός έχει υποχρέωση να προφυλάσσει την περιουσία του με γραπτές εγγυήσεις και φορολογικές αποδείξεις.

A.T: Τι γίνεται με τις εργοστασιακές εγγυήσεις των οχημάτων όταν σε αυτά τοποθετούνται συστήματα αερίων καυσίμων;

Σ.Η: Σύμφωνα με όλες τις αντιπροσωπείες η εγγύηση σταματά να ισχύει, μετά την τοποθέτηση συστήματος LPG ή CNG, σε όλα τα συστήματα που η τοποθέτηση επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα. Για το λόγο αυτό ο εγκαταστάτης οφείλει να καλύψει την απώλεια της εγγύησης με ειδικό πρόγραμμα κάλυψης εγγύησης. Οι μεγάλοι κατασκευαστές συστημάτων Υγραεριοκίνησης έχουν σχεδιασμένα ειδικά προγράμματα κάλυψης του οχήματος μετά την εγκατάσταση. Η TARTARINI έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα "GASCare" με το οποίο παρέχει Εγγύηση, τόσο στον κινητήρα, όσο και σε όλους τους εγκεφάλους του οχήματος. Το πρόγραμμα αυτό είναι πραγματικά μοναδικό.
Η TARTARINI είναι, ξέρετε, η εταιρία που εγκρίνουν και πιστοποιούν οι κατασκευαστές Mercedes Benz και LandRover, πράγμα πολύ σημαντικό.

A.T: Κάποιος που ενδιαφέρεται για πληροφορίες ή και για εγκατάσταση συστήματος TARTARINI πού μπορεί να απευθυνθεί;

Σ.Η: Έχουμε εξουσιοδοτημένους άρτια εκπαιδευμένους εγκαταστάτες σε όλη την Ελλάδα. Η κεντρική διανομή των πληροφοριών και ο έλεγχος όλου του δικτύου γίνεται από την Κεντρική αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ Αυτοκίνηση ΑΕ. Το τηλέφωνο είναι 2310-753000 και ο site www.tartarini.gr Εμείς θα του συστήσουμε σε ποιον συνεργάτη μας πρέπει να πάει, για την τοποθέτηση του συστήματος LPG στο όχημά του, ώστε να έχει τις εγγυήσεις TARTARINI.
Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες σας ότι οι εξουσιοδοτημένοι εγκαταστάτες της TARTARINI είναι πλήρως εξοπλισμένοι, άρτια καταρτισμένοι και κυρίως πιστοποιημένοι από το επίσημο κέντρο εκπαίδευσης του εργοστασίου που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη και από τον Μάρτιο και στην Αθήνα.

A.T: Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά…κάποια προσφορά έχετε ειδικά για τους αναγνώστες μας;

Σ.Η: Καλά λοιπόν, όσοι αναγνώστες σας θέλουν να τοποθετήσουν το σύστημα TARTARINI στο όχημά τους και αναφέρουν τον κωδικό 0986333 στην επικοινωνία τους μαζί μας, θα έχουν πρόσθετη έκπτωση 200 ευρώ extra από οποιαδήποτε συμφωνημένη τιμή προσφοράς. Καλό δρόμο και με λιγότερο κόστος!
Mercedes
test center