• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στον έμπορο θα πετύχεις χαμηλότερη τιμή, όμως θα ξενοιάσεις και η αγορά του πολυπόθητου καινούριου θα είναι ευκολότερη.

Το βάζεις αγγελία ως ιδιώτης ή το δίνεις σε έμπορο;

8.556 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/5/2020

Ήρθε η ώρα να αγοράσεις το καινούριο σου αυτοκίνητο. Το παλιό τι θα το κάνεις όμως; Θα βάλεις αγγελία ως ιδιώτης, ή θα το «ανταλλάξεις» στον έμπορο;


Δύο δρόμοι υπάρχουν για τα παλιό σου αυτοκίνητο, πριν αγοράσεις το καινούριο που έχεις βάλει στο μάτι. Είτε να το βάλεις σε αγγελία, είτε να το δώσεις για «ανταλλαγή» στον «μαντρά». Τι από τα δύο όμως σε συμφέρει;
 
Αν βάλεις αγγελία ως ιδιώτης, τότε το πιθανότερο είναι να πουλήσεις το παλιό σου αυτοκίνητο σε καλύτερη τιμή. Γιατί θα κερδίσεις το κέρδος του εμπόρου που είναι κοντά στο 10%, ενώ αν είσαι καλός στις διαπραγματεύσεις και έχεις ως όπλα σου τα πραγματικά χιλιόμετρα, τα service σε εξουσιοδοτημένους και την γενικότερη καλή κατάσταση του αυτοκινήτου, τότε θα κερδίσεις πολλά παραπάνω.
 
Όμως, θα χάσεις σε χρόνο. Στην περίπτωση που έχεις κάποιο μικρό μοντέλο που φεύγει γρήγορα (π.χ. ένα 1.000άρακι για την πόλη, ή ένα μικρομεσαίο οικογενειακό σε καλή κατάσταση), ουσιαστικά ο χρόνος που θα χάσεις θα είναι μόνο για να το δουν κάποιοι υποψήφιοι πελάτες.
 
Από την άλλη όμως, αν έχεις κάνα παλιό 2λιτρο, που και πολλή βενζίνη καίει και τα τέλη του είναι στα 820 ευρώ, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Πολύ. Το τηλέφωνο δεν θα χτυπάει συχνά, ενώ θα είσαι πάνω από τον υπολογιστή για να δεις αν έχει «παρκάρει» κάποιος την αγγελία σου.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στο να δώσεις το παλιό σου αυτοκίνητο στο μαντρά, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Σίγουρα, σε έναν  έμπορο θα δώσεις το παλιό αυτοκίνητο σε χαμηλότερη τιμή, όμως αυτό είναι το σωστό, αφού ο έμπορος πρέπει να βγάλει ένα θεμιτό κέρδος. Θα χάσεις σε χρήμα, όμως θα κερδίσεις σε χρόνο και σε ταλαιπωρία.

Ο μόνος χρόνος που θα χάσεις, είναι να πας σε μερικούς εμπόρους, ώστε να πετύχεις την καλύτερη τιμή.
 
Μία ακόμη συμβουλή μας: Αν έχεις κατασταλάξει στο καινούριο αυτοκίνητο που θέλεις να αγοράσεις, τότε πήγαινε σε πολλούς εμπόρους της ίδιας μάρκας. Δηλαδή αν θέλεις το Yaris, μην πας σε μια Toyota, αλλά σε 3-4 μαγαζιά. Σίγουρα κερδισμένος θα βγεις.
 
Εσείς λοιπόν τι λέτε; Πως θα πουλήσετε το παλιό σας αυτοκίνητο για να αγοράσετε το καινούριο; Θα βάλετε αγγελία ως ιδιώτης ή θέλετε να γλιτώσετε την χρόνο και ταλαιπωρία; Ή μήπως σκέφτεστε κάποιο διαφορετικό δρόμο;

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια