Aγόρασε έκταση στο Βερολίνο η Tesla

1.552 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2020)

Oι κινήσεις της Τesla για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Γερμανία συνεχίζονται.


Σε συμφωνία για την αγορά οικοπέδου στα προάστια του Βερολίνου ήρθε η Tesla, φέρνοντας την αμερικανική φίρμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή του πρώτου της ευρωπαϊκού εργοστασίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τesla έχει δώσει το πράσινο φως για την αγορά ενός οικοπέδου στο Βρανδεμβούργο με τον αντιπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η αγορά αφορά έκταση 300 εκταρίων. Το δημοτικό συμβούλιο έχει επίσης δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της αγοράς έναντι περίπου 40,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Η έκταση αυτή βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης αλλά πρέπει να ελεγχτεί για το ενδεχόμενο να υπάρχουν στο έδαφος βόμβες από τα αεροπλάνα των Συμμάχων, όταν αυτά εκτελούσαν αποστολές κατά του Βερολίνου κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι πολιτικοί ηγέτες και οι εργατικές ενώσεις καλωσορίζουν την Τesla, αφού θα δημιουργηθούν περίπου 7.000 θέσεις εργασίες. Από την πλευρά της η εταιρεία θέλει να δώσει στα μοντέλα της την ταμπέλα «Made in Germany» ενώ οι μεγάλοι Γερμανοί ανταγωνιστές της θα αρχίζουν να λανσάρουν τα αμιγώς ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα.
 

ELASTIKA 2024
NISSAN