ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ

61.291 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2016

Mε τη δύναμη των turbo κινητήρων βενζίνης


To πιο ευρύχωρο μικρομεσαίο
Nissan Pulsar 1,2 DiGT 
15.320 ευρώ
Με μία μικρή υπέρβαση της τάξης των 320 ευρώ από το όριο που έχουμε θέσει, μπορεί κανείς να αποκτήσει το Nissan Pulsar στη βενζινοκίνητη έκδοση των 115 ίππων, ένα μοντέλο που ξεχωρίζει με τους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Αυτή διαθέτει καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ.), ενώ σε χαμηλά επίπεδα μένει η κατανάλωση (5,0 λτ./100 χλμ.). Όσον αφορά, τώρα, στην έκδοση εξοπλισμού, πρόκειται για την αρχική έκδοση Energy, η οποία διαθέτει 6 αερόσακους, ESP, το σύστημα Active Trace Control, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα και cruise control, δηλαδή διαθέτει όλες τα απαραίτητα και κρίνεται υπερπλήρης.

Ανετο και οικονομικό
Citroen C4 1,2 PureTech 110 Live Plus 
14.820 ευρώ
Όσοι αναζητούν ένα μοντέλο με μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, και με οδική συμπεριφορά προσανατολισμένη στην άνεση, το Citroen C4 αποτελεί μία δελεαστική πρόταση. Στην τιμή των 14.820 ευρώ με έκπτωση και απόσυρση μπορεί κανείς να αποκτήσει την έκδοση με τον 1,2 turbo κινητήρα των 110 ίππων, η οποία προσφέρει ανταγωνιστικές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου. Παράλληλα, η τιμή αφορά για την δεύτερη εξοπλιστικά έκδοση Live Plus που διαθέτει προβολείς ομίχλης, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, 6 αερόσακους και ESP και το μόνο που ουσιαστικά λείπει είναι το cruise control και τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα. Για αυτά θα πρέπει να ανεβείτε στην έκδοση Feel, η οποία όμως κοστίζει αρκετά περισσότερο, συγκεκριμένα 16.340 ευρώ.

Πεδίο δράσης: αυτοκίνητο δρόμου
Toyota Corolla 1,33 Live 
14.370 ευρώ
Αντίθετα με τον ανταγωνισμό ο οποίος διαθέτει κυρίως χαμηλού κυβισμού turbo βενζινοκινητήρες, στην περίπτωση της Toyota Corolla η τιμή των 14.370 αφορά την έκδοση με τον 1,33 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 101 ίππων. Πάντως, ακόμη και για αυτήν την έκδοση τα εργοστασιακά νούμερα επιδόσεων κρίνονται ικανοποιητικά, ενώ όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις, οι μεγάλοι χώροι, η σταθερότητα και καλή κατευθυντικότητα στον αυτοκινητόδρομο αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του μοντέλου. 

1,0 EcoBoost: η κινητήρια δύναμη! 
Ford Focus 5d 1,0T 100 PS 
14.148 ευρώ
Μπορεί να μην πρόκειται για την ισχυρή έκδοση των 120 ίππων, αλλά για αυτήν με τον 1,0 EcoBoost των 100 ίππων, ωστόσο ακόμη και αυτή του Focus τα καταφέρνει άκρως ικανοποιητικά σε επιδόσεις και κατανάλωση. Φυσικά, όπως και στις επόμενες εκδόσεις, έτσι και εδώ ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας του μοντέλου είναι σαφής, ενώ στο κομμάτι του εξοπλισμού, η έκδοση Trend κρίνεται υπερπλήρης και value για όσα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας διαθέτει.