ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ

61.290 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2016

Εναλλακτικές οικογενειακές προτάσεις


Ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του
Ford B-MAX 1,0 100 PS SYNC 
14.499 ευρώ
Μπορεί τα μικρά πολυμορφικά να μην συγκαταλέγονται στις δημοφιλέστερες κατηγορίες από πλευράς πωλήσεων στην ελληνική αγορά, ωστόσο διαθέτουν στοιχεία που θα εκτιμήσουν οι σύγχρονοι οικογενειάρχες. Όπως για παράδειγμα το Ford B-MAX, το οποίο διαθέτει συρόμενες πίσω πόρτες και έτσι κάνει την είσοδο και έξοδο των μικρών πίσω επιβατών… παιχνιδάκι. Σύμφωνα με το στόχο-όριο, το οποίο έχουμε θέσει, η δελεαστικότερη έκδοση του μικρού πολυμορφικού της Ford είναι αυτή με τον 1.000άρη EcoBoost κινητήρα των 100 ίππων, γιατί καταφέρνει και είναι οικονομικός στις διαδρομές σπίτι-γραφείο-σούπερ μάρκετ-φροντηστήρια, ενώ μπορεί να ταξιδεύει με άνεση και ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο. Από εκεί και πέρα, η εξοπλιστική έκδοση που μπορείς να αποκτήσεις με 14.599 ευρώ είναι η SYNC, η οποία διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. Αν, βέβαια, επιθυμείτε το κάτι παραπάνω και πολυτελές, τότε συνεχίστε στην έκδοση Titanium. 

Χωράει πανύψηλους
Fiat 500L 1,4 Pop Star 
15.090 ευρώ
Στο εσωτερικό του Fiat 500L μπορούν να χωρέσουν με άνεση πέντε… μπασκετμπολίστες, αφού ο αέρας για το κεφάλι είναι πραγματικά τεράστιος. Εκτός όμως από την ευρυχωρία στο εσωτερικό, δυνατό σημείο του ιταλικού μοντέλου είναι η σχεδίαση, είτε αυτή αφορά το εσωτερικό, είτε την εξωτερική. Από πλευράς κινητήρα, σε αυτά τα λεφτά μπορείς να αποκτήσεις την βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1,4 των 95 ίππων, η οποία όμως ζορίζεται σε επιδόσεις (0-100 χλ,./ώρα σε 14,9 δλ.), και τσιμπάει σε κατανάλωση, ωστόσο αφορά την δεύτερη εξοπλιστική έκδοση Pop Star η οποία είναι υπερπλήρης σε στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.

Ιαπωνική πρακτικότητα
Nissan Note 1,2 80 PS Acenta + 
14.170 ευρώ
Το Nissan Note διατίθεται ως βενζινοκίνητο με έναν 1.200άρη κινητήρα απόδοσης 80 ή 98 ίππων. Σίγουρα από πλευράς επιδόσεων είναι προτιμότερος ο δεύτερος, όμως αν θέλετε να μην υπερβείτε το όριο των 15.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να «κατεβείτε» σε αυτόν με τα 80 άλογα, ο οποίος παρόλα αυτά ικανοποιεί μέσα στην πόλη. Μάλιστα, η τιμή των 14.170 ευρώ με έκπτωση και απόσυρση που επιλέγουμε, αφορά την έκδοση Acenta+ η οποία αποτελεί την πιο πλούσια έκδοση στην γκάμα και άρα μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.