Αγωγή κατά της Tesla για παράνομες απολύσεις

Αγωγή κατά της Tesla για παράνομες απολύσεις

3.174 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2022)

Μήνυση στην Tesla κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας υποστηρίζοντας πως δεν τήρησε τη νομοθεσία κατά τη διάρκεια των ομαδικών απολύσεων στις οποίες προχώρησε!

Ακόμα ένας πονοκέφαλος για τον Elon Musk

Νέο πρόβλημα έφτασε στα γραφεία της Tesla, φέρνοντας έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον ιδρυτή της μάρκας, Elon Musk. Συγκεκριμένα πρώην εργαζόμενοι ανέφεραν πως η απόφαση που πήρε για τη μαζική απόλυσή τους παραβίασε την νομοθεσία, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Δεν τήρησε τη νομοθεσία σχετικά με τις απολύσεις η Tesla»

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού, η αγωγή κατατέθηκε από τους Τζον Λίντς και Ντάξτον Χαρτσφιέλντ που δήλωσαν ότι απολύθηκαν από το εργοστάσιο στην πόλη Σπαρκς της πολιτείας της Νεβάδα στις 10 και 15 Ιουνίου. Μεταξύ άλλων στην αγωγή αναφέρεται πως περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι απολύθηκαν από το συγκεκριμένο εργοστάσιο, χωρίς όμως η εταιρία να τηρήσει την νομοθεσία που προβλέπεται για τις μαζικές απολύσεις, η οποία απαιτεί να έχει προϋπάρξει προειδοποίηση 60 ημερών.

Ζητούν αποζημιώσεις οι δύο εργαζόμενοι

Οι δύο πρώην εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή αποζημίωσης και των σχετικών παροχών εργασίας για την περίοδο των 60 ημερών, εντός της οποίας, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για την απόλυσή τους. «Προκαλεί μεγάλο σοκ, το γεγονός ότι η Tesla παραβιάζει ξεκάθαρα την ομοσπονδιακή νομοθεσία, μέσω της απόλυσης τόσων εργαζομένων, χωρίς να παρέχει την απαιτούμενη προειδοποίηση», δήλωσε στο Reuters η δικηγόρος Σάννον Λις-Ρίορνταν, που εκπροσωπεί τους δύο πρώην εργαζόμενους.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center