Η αγωνιστική εκδοχή της Lamborghini Urus παρουσιάστηκε επίσημα με τη μορφή πρωτότυπου από την ιταλική εταιρεία. Γνωρίστε την Lamborghini Urus ST-X Concept.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε από το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, Squadra Corse.

Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος της νέας Urus, το οποίο σύμφωνα με τη εταιρεία είναι κατά 25% μειωμένο σε σχέση με το κανονικό μοντέλο.

Αγωνιστική Lamborghini Urus ST-X Concept

2.339 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2018)

Η αγωνιστική εκδοχή της Lamborghini Urus παρουσιάστηκε επίσημα με τη μορφή πρωτότυπου από την ιταλική εταιρεία. Γνωρίστε την Lamborghini Urus ST-X Concept.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε από το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, Squadra Corse και πρόκειται για ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για αγώνες. Έτσι το ιταλικό SUV ξεφεύγει από την κανονική Urus και έρχεται με βελτιστοποιημένες επιδόσεις, με ματ πράσινο χρώμα και εγκεκριμένα από την FIA στοιχεία ασφαλείας, όπως ένα roll cage, σύστημα καταστολής πυρκαγιάς και δεξαμενή καυσίμου FT3.  
 
Εκτός από το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα, η Urus ST-X είναι εξοπλισμένη από ένα νέο ανθρακονημάτινο καπό με μεγαλύτερες εισόδους αέρα, για την καλύτερη ψύξη του twin-turbo V8 κινητήρα. Επιπλέον το μοντέλο διαθέτει αεροτομή στο πίσω μέρος, εξάγωνες απολήξεις εξάτμισης και ένα σετ ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών που συνοδεύονται από ελαστικά Pirelli.
Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος της νέας Urus, το οποίο σύμφωνα με τη εταιρεία είναι κατά 25% μειωμένο σε σχέση με το κανονικό μοντέλο, ενώ σε ότι αφορά τον κινητήρα παραμένει ο ίδιος, προσφέροντας 650 ίππους και 850 Nm ροπής.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η αγωνιστική έκδοση της Lamborghini Urus δεν κατασκευάστηκε μόνο για τα μάτια του κόσμου, καθώς οι Ιταλοί σκοπεύουν να την κατεβάσουν σε ένα αγώνα ο οποίος θα συνδυάζει στοιχεία πίστας αλλά και off-road διαδρομών. Συγκεκριμένα η Urus ST-X Concept θα κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή το 2020 σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί σε ειδικά εγκεκριμένες πίστες από την FIA.

Hyundai
OPEL