Η ηχητική υπογραφή του Enyaq iV έχει μια πιο ηλεκτρονική και φουτουριστική αίσθηση.

Ακούστε τον ήχο του Skoda Enyaq iV (+vid)

2.138 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2020)

Τον ήχο που θα προέρχεται από το αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq iV όταν θα αναπτύσσει ταχύτητα έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda! Ακούστε τον.

Η Skoda πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Enyaq iV, η οποία ξεκίνησε στο εργοστάσιό της στο Boleslav της Τσεχίας. Το Εnyaq όντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στερείται την ικανότητα του να γίνεται αντιληπτό διά της ακοής, ιδιαίτερα όταν κινείται με μικρές ταχύτητες. Για αυτό ακριβώς το λόγο οι εταιρείες υποχρεούνται δια νόμου να ενσωματώσουν στα νέα τους ηλεκτρικά μοντέλα το σύστημα Acoustic Vehicle Alert System (AVAS) όπου θα εκπέμπει έναν ήχο που θα εξαλείφει το παραπάνω πρόβλημα.
 
Ως εκ τούτου η Skoda μέσω ενός βίντεο έκανε γνωστό τον ήχο που θα προέρχεται από το συγκεκριμένο μοντέλο, καθώς αναπτύσσει ταχύτητα. Όπως αναφέρει η φίρμα ο ειδικά διαμορφωμένος ήχος αναπτύχθηκε εντός της Skoda, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μια ομάδα συνθετών και θα είναι μοναδικός για το Enyaq iV.
 
Σε αντίθεση με άλλες μάρκες που έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τον ήχο του κινητήρα εσωτερικής καύσης, η ηχητική υπογραφή του Enyaq iV έχει μια πιο ηλεκτρονική και φουτουριστική αίσθηση που δεν ενοχλεί στο αυτί αλλά είναι αρκετά αισθητή για να κάνει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους πεζούς να γνωρίζουν την παρουσία του μοντέλου.
 
Ο ήχος εκπέμπεται από ένα ειδικό σύστημα ηχείων ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος του Enyaq iV, που κατασκευάστηκε για να είναι μικρό, ελαφρύ, αλλά και ικανό να προσφέρει τον απαιτούμενο ήχο. Όπως υποστηρίζει η μάρκα όλα τα στοιχεία ενσωματώνονται πλήρως σε ένα μικροσκοπικό κουτί χωρητικότητας ενός λίτρου που είναι τοποθετημένο στη μονάδα ψύξης της μπαταρίας. Υπογραμμίζει μάλιστα πως ο σχεδιασμός της θέσης και της τοποθέτησής του σημαίνει ότι δεν απαιτούνται επιπλέον ηχεία, εξοικονομώντας βάρος, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται ότι η χαρακτηριστική ηχητική υπογραφή ακούγεται με τη σωστή ένταση που απαιτείται από τους κανονισμούς.
 
Ακούστε τον ήχο του Skoda Enyaq iV  

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda