Τα αξεσουάρ που «τραβάνε» Τροχαία & πρόστιμα!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα αξεσουάρ που «τραβάνε» Τροχαία & πρόστιμα!

17.901 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2023)

Το ότι τα έχουμε συνηθίσει με τα χρόνια δεν τα κάνει και νόμιμα. Ποια είναι τα παράνομα αξεσουάρ, ποια είναι «εργοστασιακά» και τι πρόστιμο έχει το καθένα;

Παράνομα ακόμη και αν είναι από το εργοστάσιο!

Πολλές φορές έχουμε συνήθειες στο δρόμο που παρόλο που είναι παράνομες, μας φαίνονται είτε φυσιολογικές είτε τις ανεχόμαστε. Το ίδιο ισχύει και για κάποια αξεσουάρ στο αυτοκίνητο ή τη λάθος χρήση τους. Ωστόσο, ο ΚΟΚ έχει συγκεκριμένους κανόνες που πολλά από αυτά τα καθιστούν παράνομα.

Εξάτμιση: Αν ξεπερνάς τα όρια σε ρύπους-φασαρία τότε τρως 200 ευρώ & πινακίδες-άδεια

Μην γελιόμαστε τώρα, λίγο πολύ όλοι το ξέρουμε, αλλά το θεωρούμε… νορμάλ να βγαίνει η εργοστασιακή εξάτμιση για μια αφτερμάρκετ ή ακόμα και με έγκριση από το εργοστάσιο που θα προσφέρει πιο μπάσο ήχο και θα κάθεται και καλύτερα στο μάτι. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν όρια τόσο στα καυσαέρια, όσο και στον ήχο που εκπέμπει η εξάτμιση του αυτοκινήτου.

Αλλάζοντας την εξάτμιση (είτε ολόκληρη, είτε ακόμα και το τελικό) είναι προφανές ότι θα αλλάξουν και οι εργοστασιακές εκπομπές ρύπων και θορύβου. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις ανέρχεται στα 200 ευρώ ενώ χαιρετάς και πινακίδες-άδεια κυκλοφορίας. Για να τα πάρεις πίσω μάλιστα πρέπει να πας με βεβαίωση του υπουργείου ότι τα «νούμερα» του αυτοκινήτου σου είναι εντός νομίμων ορίων!


Ηχοσυστήματα, εξατμίσεις & φιμέ τζάμια/πινακίδες. Τραβούν την Τροχαία και τα πρόστιμα.

Ηχοσυστήματα, εξατμίσεις & φιμέ τζάμια/πινακίδες. Τραβούν την Τροχαία και τα πρόστιμα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
AUTOFIT PASXA
vw