Ακτιβιστές «εξολοθρευτές» έχουν σκάσει τα λάστιχα σε 10.000 SUV!

Ακτιβιστές «εξολοθρευτές» έχουν σκάσει τα λάστιχα σε 10.000 SUV!

2.005 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2022)

Ακτιβιστές οργανώνουν επιθέσεις σε SUV οχήματα (σκάνε τα ελαστικά τους) επειδή θεωρούν πως μολύνουν πολύ το περιβάλλον. Στο στόχαστρό τους και τα ηλεκτρικά.

Τα μισούν!

Τα SUV αυτοκίνητα έχει βάλει στο στόχαστρό της μια οργάνωση ακτιβιστών με όνομα «Tyre Extinguishers» (μετάφραση: Εξολοθρευτές ελαστικών) θέλοντας να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να τα αγοράζει και να τα κυκλοφορεί μέσα στις πόλεις.

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ τους, η οργάνωσή τους, για τον παραπάνω σκοπό, έχουν ήδη σκάσει τα λάστιχα σε 10.000+ SUV από το Μάρτιο του 2022. Η τελευταία επιδρομή τους έγινε στις 28 και στις 29 Νοεμβρίου, κατά την οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, έσκασαν τα λάστιχα σε 900 SUV σε 19 διαφορετικές χώρες. Οι ίδιοι περιγράφουν την επιδρομή ως «τη μεγαλύτερη παγκόσμια δράση κατά οχημάτων που εκπέμπουν τους ρύπους στην ιστορία».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δίνουν οδηγίες για το πως να ξεφουσκώνονται τα λάστιχα

Οι ακτιβιστές αφήνουν ένα φυλλάδιο στα «αφοπλισμένα» οχήματα για να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη σχετικά με το σκεπτικό πίσω από αυτή την ενέργεια και να τον ενημερώσουν πως όλο αυτό γίνεται για την δική του ασφάλεια και υγεία. Ζητούν επίσης από τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τα SUV μέσα στις αστικές περιοχές και να τους επιβάλλουν βαριά φορολογία.  

Ο επίσημος ιστότοπος της οργάνωσης διαθέτει μάλιστα μια ειδική σελίδα για το «πώς να εντοπίσετε ένα SUV» σημειώνοντας πως στόχος τους είναι οχήματα «πολύ μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο». Περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες SUV όπως το Land Rover Discovery, το Volvo XC90, το Jeep Compass, την προηγούμενη γενιά των Nissan Juke/Qashqai/X-Trail και το Toyota RAV4. Στη συνέχεια, υπάρχει η ενότητα "πώς να ξεφουσκώσετε ένα ελαστικό SUV" με λεπτομερείς οδηγίες.

Στο στόχαστρο και τα ηλεκτρικά

Είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι οι ακτιβιστές αυτοί δεν είναι μόνο ενάντια στα SUV που κινούνται με θερμικούς κινητήρες, αλλά είναι ενάντια και στα μεγάλα ηλεκτρικά SUV, καθώς θεωρούν ότι ο τύπος αμαξώματός τους, γενικά, δεν είναι ασφαλής για τους πεζούς και για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto