7 φωτογραφίες »

BMW 320i ή Alfa Romeo Giulia & 7 χιλιάρικα στην τσέπη;

125.907 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2021)

Τώρα που η Alfa Romeo Giulia έρχεται με 7.000 ευρώ χαμηλότερη τιμή από την επίσης οδηγοκεντρική BMW 320i και περισσότερα άλογα, μήπως την βλέπεις με άλλο μάτι; Τις βάζουμε απέναντι και αναφέρουμε!


Η Alfa Romeo με την Giulia κοντράρει σε όλα τα επίπεδα τις παραδοσιακές δυνάμεις του γερμανικού ανταγωνισμού, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρό της, την Σειρά 3 της BMW που, όπως και η Giulia, ξεχωρίζει για την οδηγοκεντρική της προσέγγιση. Τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων είναι αρκετά και η μεταξύ τους μάχη κρινόταν στο παρελθόν κυρίως στις λεπτομέρειες, όμως τώρα οι νέες χαμηλότερες τιμές της Alfa Romeo Giulia την φέρνουν ξανά αντιμέτωπη με την 3άρα και της δίνουν ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα. Εμείς συγκρίνουμε τη βασική έκδοση της Giulia με τον 2λιτρο κινητήρα των 200 ίππων και την αντίστοιχη BMW 320i των 184 ίππων και αναφέρουμε.

Εμφάνιση: Πιο σαγηνευτική η Ιταλίδα
Όσον αφορά στην εξωτερική σχεδίαση των δύο μοντέλων, αμφότερα καταφέρνουν να κερδίσουν το μάτι, το μεν σε μεγαλύτερο και το δε σε μικρότερο βαθμό. Η BMW Σειρά 3 εκπέμπει δυναμισμό και είναι εκλεπτυσμένη μέσω των καθαρών της γραμμών και της μη υπερβολικής της μάσκας, όμως η Alfa Romeo στο τέλος κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι Ιταλοί το έχουν με το design και αυτό φαίνεται στο καλλίγραμμο σεντάν σώμα της Giulia που εκφράζει δυναμισμό μέσω των καμπύλων επιφανειών της όσο και της αιχμηρής σχεδίασης του εμπρόσθιου μέρους, με κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισής της τα έντονα καπούλια και την κουπέ λογική της σχεδίασης πίσω. Η Σειρά 3 της BMW από την άλλη χωρίς να ξεφεύγει από την αισθητική της φίρμας, προβάλλει ένα πιο εκλεπτυσμένο αισθητικό προφίλ στο οποίο ενσωματώνει κάποια δυναμικά στοιχεία, όπως είναι τα σκούρα LED φωτιστικά σώματα πίσω και οι έντονες ακμές σε κάποια μέρη του αμαξώματός της.

Εσωτερικό – Χώροι: Πιο σπορτίφ η Giulia, μικρή υπεροχή της 320i σε ποιότητα και χώρους 
Το εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από premium διάκοσμο ο οποίος βεβαίως τονίζεται και από την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής τους. Η Alfa Romeo Giulia και εδώ προβάλλει ένα πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικό προφίλ το οποίο χαρακτηρίζεται και πιο σπορτίφ, ενώ η BMW 320i παρουσιάζει ένα πιο πολυτελές ύφος και διακρίνεται για την στιβαρότητά της, με καλύτερα επίπεδα συναρμογής και φινιρίσματος. Ο διάκοσμος είναι high-tech σε κάθε περίπτωση ενώ αυτός ενισχύεται και από τα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης που προσφέρουν και τα δύο αυτοκίνητα. Από κει και ύστερα στην BMW συναντάμε καλύτερη εργονομία, ενώ η Giulia ενισχύει την ακόμα πιο οδηγοκεντρική της προσέγγιση, μέσω της εξαιρετικής της θέσης οδήγησης. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι ικανοποιητικοί σε κάθε περίπτωση, με μικρές διαφορές υπέρ της BMW 320i κυρίως όσον αφορά στο διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Ο χώρος αποσκευών πάντως είναι ίδιος σε χωρητικότητα και στα δύο αυτοκίνητα με ωφέλιμο όγκο 480 λίτρων.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center