• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Διαβάστε ολόκληρη την αναλυτική Πρώτη Δοκιμή της νέας Alfa Romeo Stelvio, του πρώτου SUV της ιταλικής φίρμας, στο νέο τεύχος του περιοδικού AutoΤρίτη που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα στις 16 Μαΐου.

Πρώτη Δοκιμή: Νέα Alfa Romeo Stelvio με 210 PS

Διαβάστηκε από 8838 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/5/2017

Ακόμα και αν δεν είσαι Alfista, ακόμα και αν δεν σου αρέσουν τα crossover, είναι εξαιρετικά απίθανο να μην βρεις ενδιαφέρουσα την Stelvio και αυτό γιατί κυλάει στο αίμα της όλη η φιλοσοφία της αυθεντικής Alfa Romeo.

 
Είναι χρόνια τώρα που η Alfa Romeo «ορέγεται» ένα αυθεντικό SUV/crossover αυτοκίνητο, «μένοντας» ωστόσο πάντα στο στάδιο του πρωτότυπου.
 
Εμφάνιση: Μια υπερυψωμένη και εξίσου εντυπωσιακή… Giulia
Με πολύ από Giulia και στην εμφάνιση, η Stelvio καθίσταται ιδιαίτερα επιβλητική προβάλλοντας άμεσα τον σπορ αλλά και premium χαρακτήρα της.

Κινητήρας-Κιβώτιο: Ικανός και πολιτισμένος σαν βενζινοκινητήρας
O κινητήρας της Stelvio που δοκιμάζουμε, είναι ο γνωστός 2,2 λίτρων κινητήρας πετρελαίου της Alfa Romeo με την απόδοσή του να ανέρχεται στους 210 ίππους.

Εσωτερικό: Όμορφη, ποιοτική και ξεχωριστή και εκ των έσω
Στο εσωτερικό της η Stelvio συνεχίζει να στηρίζεται πάνω στα σχεδιαστικά μοτίβα της Giulia, ωστόσο εδώ και λόγω του αυξημένου όγκου έχουμε κάποιες ουσιαστικές διαφορές. 

Χώροι: Απλά ικανοποιητικoί
Στον τομέα των χώρων η Stelvio είναι μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού και θα καλύψει εύκολα τις μεταφορικές 4 επιβατών. Το πλάτος του πίσω καθίσματος είναι σχετικά περιορισμένο κάτι που σε συνάρτηση με το υψηλό τούνελ μετάδοσης, δυσχεραίνει την μεταφορά ενός επιπλέον επιβάτη. 

Οδική συμπεριφορά: Ένα υπερυψωμένο GTI…
Με δάνειο την πλατφόρμα «Giorgio» από την Giulia, η Stelvio παρά το σημαντικά αυξημένο βάρος της –αλλά και πάλι περιορισμένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό-, καταφέρνει να βγάλει το σπορ DNA της φίρμας οδηγικά. 
 
Διαβάστε ολόκληρη την αναλυτική Πρώτη Δοκιμή της νέας Alfa Romeo Stelvio, του πρώτου SUV της ιταλικής φίρμας, στο νέο τεύχος του περιοδικού AutoΤρίτη που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα στις 16 Μαΐου.

 
  • travoltas

    Τώρα δλδ εσύ θες να το βάλουν δίπλα σε ένα Q5 ας πούμε και να δούμε ποιο είναι καλύτερο ποιοτικά; Γιατί να χαντακώσεις έτσι την Stelvio; Μια χαρά αμάξι είναι αλλά κάτω η μπάλα. Θα εκτεθεί αν την βάλεις σε τέτοια τρυπάκια...;)

      5