To τωρινό 208 GTi.

Aμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Peugeot 208 GTi;

3.147 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2019)

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα από την Γαλλία που υποστηρίζουν πως αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Η Peugeot εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναπτύξει μια σειρά από ηλεκτροκίνητα project, όπως την κατασκευή ενός υβριδικού-diesel κινητήρα λίγο πριν ακολουθήσει το 308 R concept. Mε την γαλλική εταιρεία να έχει επιβεβαιώσει πως η ολοκαίνουρια γενιά του 208 θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως η Peugeot θα προσφέρει το μοντέλο και με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την έναρξη της Έκθεσης τόσο πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Peugeot να έχει πάρει την απόφαση να προσφέρει και το 208 GTi ως πλήρως ηλεκτρικό ακόμα και αν χρειαστεί να αυξηθεί λίγο το βάρος του.
 
Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται πολύ σοβαρά αφενός γιατί η μάρκα δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα από την μικρή αυτονομία που θα είχε ένα τέτοιο μοντέλο, αφού οι κάτοχοί του θα το χρησιμοποιούν περισσότερο για βόλτες παρά για ταξίδια, και αφετέρου γιατί το υβριδικό 508 concept επιδόσεων που παρουσιάστηκε χθες δείχνει ότι η Peugeot έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα.

Γαλλικά δημοσιεύματα πάντως αναφέρουν πως αν δοθεί το πράσινο φως για την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού 208 GTi, το κόστος κτήσης ίσως φτάσει ακόμα και τις 40.000 ευρώ, τιμή σχεδόν απαγορευτική για την κατηγορία του. Από την άλλη πλευρά, η Peugeot θα πρωτοπορούσε παρουσιάζοντας το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό hot-hatch…

Eσείς τι λέτε; Tι θα κάνατε στην θέση της Peugeot;
 

Toyota
test center