H VW είπε πως υπήρχαν κάποια τεχνικά ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε ότι το αυτοκίνητο καθυστέρησε εξαιτίας των δυσλειτουργιών.

Αναβάλλεται το λανσάρισμα του νέου VW Golf

3.942 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2019)

Σε αναβολή του εμπορικού λανσαρίσματος του επερχόμενου Golf, απ ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί, προχώρησε η Volkswagen, με τα γερμανικά μέσα να κάνουν λόγο για τεχνικά προβλήματα, ενώ από τη μεριά της η μάρκα να υποστηρίζει πως η απόφαση πάρθηκε για λόγους στρατηγικής.

Η VW δίνει στο νέο Golf μία πλήρη ψηφιακή καμπίνα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο όταν το μοντέλο μπει στις αγορές να είναι εξίσου ή και περισσότερο ελκυστικό από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική Bild τα νέα τεχνολογικά συστήματα έχουν προκαλέσει κάποια τεχνικά σφάλματα, που με τη σειρά τους ανάγκασαν τους ανθρώπους της μάρκας να πάνε παραπίσω το λανσάρισμα του δημοφιλούς μικρομεσαίου.
 
Σε δηλώσεις της η VW είπε πως υπήρχαν κάποια τεχνικά ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν στο νέο Golf λόγω της προηγμένης φύσης της τεχνολογίας, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία αρνήθηκε ότι το αυτοκίνητο θα καθυστερήσει εξαιτίας των δυσλειτουργιών.
 
Μάλιστα με δηλώσεις του σε ξένα μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της μάρκας, Juergen Stackmann, είπε πως το μοντέλο θα εισέλθει στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους, για να αποφύγει το λανσάρισμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα όταν οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων είναι πτωτικές.
 
Στην στρατηγική της εταιρείας είχε αποφασιστεί το Golf να κάνει το ντεμπούτο του στο κοινό μέσω της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μαζί με το αμιγώς ηλεκτρικό I.D. hatchback. Ωστόσο ούτε αυτό θα συμβεί καθώς σύμφωνα με τον Stackmann «η 8η γενιά του Golf θα αποκαλυφθεί στα μέσα ενημέρωσης μετά το Σαλόνι της Φρανκφούρτης για να λάβει την αποκλειστικότητα που του αξίζει».

Mercedes
moto