3 φωτογραφίες »

H έκδοση λογισμικού ID.2.1 καθορίζει τις τεχνικές προϋποθέσεις για ενημερώσεις «Over-the-Air».

Αναβάθμιση λογισμικού για τα VW ID.3 και ID.4

1.964 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2021)

Έτοιμη είναι η πρώτη αναβάθμιση λογισμικού για όλα τα Volkswagen ID.3 και ID.4 στην Ευρώπη, προκειμένου να αποκτήσουν δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων.


Τα μοντέλα Volkswagen ID.3 και ID.4 στην Ευρώπη μπορούν πλέον να λαμβάνουν νέες λειτουργίες και σε βάθος τεχνικές ενημερώσεις μέσω W-LAN ή κινητού δικτύου. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η γερμανική φίρμα μέσω των αναβαθμίσεων, οι οποίες θα γίνονται ασύρματα, όλα τα ID.3 και ID.4 θα παραμένουν πάντα ενημερωμένα με τις πιο σύγχρονες λειτουργίες που θα παρέχονται και στις μονάδες οι οποίες θα παράγονται μεταγενέστερα.     
 
Παράλληλα στην ενημέρωσή της η VW υπογραμμίζει πως η έκδοση λογισμικού ID.2.1, η οποία καθορίζει τις τεχνικές προϋποθέσεις για ενημερώσεις «Over-the-Air», περιλαμβάνεται αυτόματα σε όλα τα ID μοντέλα που παράγονται από την 8η ημερολογιακή εβδομάδα του 2021 και έπειτα.
 
Οι πελάτες που έχουν παραλάβει νωρίτερα τα οχήματά τους θα πρέπει να επισκεφτούν μία φορά τον αρμόδιο αντιπρόσωπο να εγκατασταθεί το νέο λογισμικό και στη συνέχεια, αφού θα έχει γίνει η αναβάθμιση, θα είναι σε θέση να λαμβάνουν τις «Over-the-Air» ενημερώσεις.
 
Το σημαντικότερο απ όσα είπαν τα στελέχη της μάρκας είναι πως από το καλοκαίρι, η Volkswagen θα παρέχει στους κατόχους των ID μοντέλων ενημερώσεις λογισμικών κάθε τρεις μήνες. Σε αυτές υποστηρίζει πως εκτός από τη βελτιστοποίηση της ίδια της λειτουργίας του λογισμικού, θα υπάρχουν και νέες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο η μάρκα υποστηρίζει πως θα διασφαλίσει ότι όλα τα παραδοθέντα ID αυτοκίνητα θα διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο λογισμικού με τα νέα αυτοκίνητα που θα παράγονται καθ `όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.
 
Τέλος, η VW σημείωσε πως οι πρώτες ενημερώσεις «Over-the-Air» δοκιμάζονται με επιτυχία σε πάνω από 3.000 αυτοκίνητα της εταιρείας, έτσι ώστε οι πρώτοι πελάτες να μπορούν σύντομα να επωφεληθούν από τις συνεχείς βελτιώσεις απόδοσης και τις νέες λειτουργίες που θα προσφέρονται.

Mercedes
moto