Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία φθείρουν το χρώμα του αυτοκινήτου και αλλοιώνουν την λεία επιφάνειά του.

Αναβαθμίστε την «εικόνα» του αυτοκινήτου σας

11.969 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/9/2016

 
Με ένα ακόμη καλοκαίρι στην «πλάτη» του, το αυτοκίνητό σας, είναι πολύ πιθανό να κάνει ακόμη πιο αισθητό το πέρασμα του χρόνου, εμφανίζοντας σημάδια ταλαιπωρίας τόσο στο αμάξωμά του, όσο και στο εσωτερικό του. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία φθείρουν το χρώμα και αλλοιώνουν την λεία επιφάνεια του, οι στάμπες από ρετσίνι θολώνουν το χρώμα, ενώ τα ίδια αποτελέσματα έχουν και τα περιττώματα πουλιών που ψήνονται μαζί με το βερνίκι. Αντίστοιχα, από διάφορους παράγοντες ταλαιπωρείται, ειδικά το καλοκαίρι, και το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Ένα σημαντικό «εχθρό» αποτελεί η σκόνη, η οποία κατακάθεται σε κάθε τμήμα και εισέρχεται στις μικρές ενώσεις μεταξύ των πλαστικών μερών. Επιπλέον, το αλάτι που μεταφέρουμε ακούσια, από τη θάλασσα στο αυτοκίνητο, είναι ικανό να δημιουργήσει λεκέδες στα πλαστικά, τα οποία αγγίζουμε όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και με τον καιρό να τα αλλοιώσει. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι οι «καυτές» ακτίνες του ηλίου, οι οποίες αφυδατώνουν τα πλαστικά μέρη, ιδιαίτερα τα πιο μαλακά, με αποτέλεσμα να τα κάνουν να δείχνουν παλιά και να τα κάνουν ευαίσθητα με το πέρασμα του χρόνου.