3 φωτογραφίες »

To ψηφιακό σχέδιο για το μοντέρνο Bandit.

Αναβιώνει το Berkeley Bandit

2.317 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2020)

Η Berkeley στις αρχές του 1960 λάνσαρε το Bandit για να την σώσει από την πτώχευση αλλά δεν τα κατάφερε. Το μοντέλο όμως τώρα είναι έτοιμο (σχεδόν) για την αναβίωσή του.


Στην αναβίωση του Berkeley Bandit που λανσαρίστηκε πριν 60 χρόνια και μετά από λίγο εξαφανίστηκε από την αγορά επειδή η εταιρεία πτώχευσε, αποφάσισε να αναβιώσει μια ομάδα από επαγγελματίες του χώρου της αυτοκίνησης.

Aν και κατασκευάστηκαν μόνο δύο αυτοκίνητα, το Bandit ήταν αυτό που επιλέχθηκε να αναβιωθεί από τον σχεδιαστή Martin Rees και τον μηχανικό Simon Scleater. To νέο Bandit θα λανσαριστεί τον Απρίλιο σε coupe και roadster εκδόσεις υιοθετώντας ρετρό αλλά και μοντέρνα στοιχεία με τον Λιθουανό Vladas Trakselis να αναλαμβάνει την σχεδίαση του.

Το μοντέλο θα έχει στην καρδιά του έναν EcoBoost κινητήρα 2,3 λίτρων από την Ford που θα αποδίδει 406 άλογα σε συνδυασμό με μετάδοση 6 σχέσεων που θα του επιτρέπει να πετυχαίνει το 0-96χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα ή 3,8 δλ. ανάλογα την έκδοση αμαξώματος.

Στόχος των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για το project αυτό είναι να κατασκευαστεί αργότερα και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ο CEO, Martin Rees ανέφερε: «Aυτές τις μέρες που η πανδημία και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν τα δεδομένα, χρειάζεται να κατασκευάσουμε οχήματα που να είναι σύμφωνα με τις ανάγκες του κοινού».

Αναμένουμε λοιπόν το πρωτότυπο γιατί μέχρι στιγμής η νέα εταιρεία έχει στα χέρια της μόνο ψηφιακά σχέδια.
 
 

peugeot
NISSAN