Ανάκληση για 59.000 Tesla Model Y και Model 3

Ανάκληση για 59.000 Tesla Model Y και Model 3

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2022)

Η υπηρεσία οδικής κυκλοφορίας της Γερμανίας προχώρησε στην ανάκληση των Tesla Model Y και Model 3 λόγω βλάβης στο σύστημα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης ή πιο απλά του συστήματος eCall.

59.000 Tesla ανακλήθηκαν

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Tesla έχει κατηγορηθεί για έλλειψη ποιοτικού ελέγχου στα οχήματά της και ένα ακόμα περιστατικό με πρωταγωνίστρια την αμερικανική μάρκα έρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα εντός Ευρώπης. Συγκριμένα η υπηρεσία οδικής κυκλοφορίας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 59.000 Tesla Model Y και Model 3, αφού εντοπίστηκε βλάβη στο σύστημα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, η KBA είπε ότι 59.129 οχήματα επηρεάστηκαν παγκοσμίως, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα από αυτά ήταν ταξινομημένα στη Γερμανία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Βλάβη στο λογισμικό προκαλεί δυσλειτουργία στο eCall

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε η KBA, εντοπίστηκε ελάττωμα στο λογισμικό, που με τη σειρά του προκαλούσε βλάβη στο σύστημα eCall, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλεί αυτόματα βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από σοβαρό ατύχημα. Μάλιστα οι επηρεαζόμενοι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τον κατασκευαστή ή να οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για ενημέρωση λογισμικού.

Δεν σχολίασε η Tesla

Ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Rundfunk Berlin-Brandenburg ήταν αυτός που αποκάλυψε πρώτος την ανάκληση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι επ’ αυτού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto