Ένα μέρος των «ηλεκτρικών» της σχεδίων ανακοίνωσε η Volkswagen.

Ανακοίνωσε την ηλεκτρική «επίθεση» η VW

2.116 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2018)

Ένα μέρος των «ηλεκτρικών» της σχεδίων ανακοίνωσε η Volkswagen, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό το λογότυπο I.D, το οποίο όπως έχει γίνει πλέον γνωστό θα χαρακτηρίζει την οικογένεια των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η VW, αναμένεται να κάνει τα I.D. μοντέλα προσιτά προς όλο τον κόσμο, με τη νέα αυτή γενιά να κάνει την εμφάνισης της το 2020. Ο συνολικός όγκος πωλήσεων που θα προετοιμάσει η γερμανική μάρκα θα φτάσει τα 150.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπολογίζοντας πως μέχρι το 2025 θα έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.
 
Βασικό συστατικό των I.D. μοντέλων θα αποτελέσει μία νέα πλατφόρμα (ΜΕΒ), η οποία σύμφωνα με τη μάρκα αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αναμένεται να προσφέρει στα αυτοκίνητα τις προδιαγραφές για να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία, άνεση στους χώρους και δυναμική.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως την εν λόγω πλατφόρμα δεν θα τη χρησιμοποιήσουν μόνο τα ηλεκτρικά της VW αλλά όλα τα «πράσινα» αυτοκίνητα του VW Group, δηλαδή τα Audi, Skoda, SEAT και ίσως άλλες μάρκες εντός του ομίλου. Έτσι υπολογίζεται πως σε πρώτη φάση  ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων με βάση την πλατφόρμα ΜΕΒ θα φτάσει περίπου τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως.
 
Αναφορικά με την αυτονομία γίνεται λόγος πως σε συνδυασμό με τα πακέτα μπαταριών, η χωρητικότητα των οποίων θα φτάνει μέχρι και τις 100 kWh, θα ανέρχεται από τα 330 έως τα 550 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP, ενώ το κόστος αυτής της επένδυσης θα ανέλθει περίπου στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Τέλος να σημειωθεί πως όλα τα οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, ενώ η κίνηση θα παρέχεται είτε στους πίσω τροχούς, είτε στους τέσσερις κάνοντας χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ.     

NEO TRAFIC
skoda