11 φωτογραφίες »

Η Mercedes προχώρησε στην ανανέωση της CLS.

Ανανεωμένη Mercedes CLS

11.400 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2021)

Η Mercedes προχώρησε στην ανανέωση της CLS δίνοντας στο μοντέλο πιο «κοφτερό» σχεδιασμό, αναβαθμισμένο εσωτερικό και μία ποικιλία κινητήρων.


Μέρος των εργασιών της Mercedes δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων μοντέλων, αλλά και η ανανέωση των ήδη υπαρχόντων, με την CLS να είναι το τελευταίο χρονικά μοντέλο που πέρασε από αυτή τη διαδικασία.
 
Ξεκινώντας λοιπόν από έξω, η ανανεωμένη CLS διαθέτει αναθεωρημένη μάσκα και σπορ μπροστινό προφυλακτήρα. Οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται από δύο νέα σχέδια για τους τροχούς 19 ιντσών αλλά και ένα καρέ νέων χρωμάτων, μπλε πράσινης, κόκκινης και λευκής απόχρωσης που αλλάζουν την εικόνα του γερμανικού τετράθυρου κουπέ. Αξίζει να σημειωθεί πως για την περεταίρω τόνωση της σπορ εμφάνισης διαθέσιμα είναι και τα πακέτα AVANTGARDE και AMG Line που αυξάνουν την γκάμα των επιλογών των ενδιαφερόμενων.
 
Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι μικρές αλλά σημαντικές. Ένα νέο τιμόνι με αισθητήρα δύο ζωνών στην στεφάνη για να αναγνωρίζει εάν ο οδηγός έχει πάρει τα χέρια του ή διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκίνητου είναι πλέον παρών. Επιπλέον οι άνθρωποι της Mercedes ντύνουν μέρος του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας μία νέα premium ξύλινη επιλογή, ενώ για τις ταπετσαρίες δίδονται πλήθος νέων δίχρωμων δερμάτινων επιλογών.
 
Η ανανεωμένη Mercedes CLS θα προσφέρεται με μία ποικιλία κινητήρων ντίζελ και βενζίνης. Στο βάση της γκάμας τους πετρελαίου βρίσκεται ο 1,950 λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας που προσφέρει 194 ίππους και 400 Nm ροπής. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν έναν τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων με 265 άλογα και 550 Nm ροπής ή τον σε σειρά εξακύλινδρο 3,0 λίτρων των 330 ίππων και 700 Nm ροπής.
 
Στην βενζίνη, η CLS 350 εξοπλίζεται από το 2λιτρο μοτέρ των 299 ίππων με 400 Nm ροπής, ενώ παρούσα είναι και η CLS 450 4MATIC, που έρχεται με τον 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα που προσφέρει 367 άλογα και 500 Nm ροπής. Τέλος στην κορυφή «στρογγυλοκάθεται» η CLS 53 4MATIC + με 435 ίππους και 520 Nm ροπής που προέρχονται μέσω του 3,0 λίτρων εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα.
 
Τα πρώτα μοντέλα της ανανεωμένης Mercedes CLS θα φτάσουν στις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τον Ιούλιο του 2021.

VW LEASEPRO
test center