Επίσημη πρεμιέρα για την ανανεωμένη Jaguar F-Type.

Η τιμολόγηση της ανανεωμένης Jaguar F-Type ξεκινά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από 54.060 λίρες (περίπου 63.353 ευρώ).

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει υπάρξει είναι ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.

Ανανεωμένη με 575 ίππους η Jaguar F-Type

2.581 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2019)

Επίσημη πρεμιέρα για την ανανεωμένη Jaguar F-Type, η οποία ήρθε με φρεσκαρισμένο εξωτερικό, με αναβαθμισμένο εσωτερικό και πλήθος κινητήρων!


Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος το ανανεωμένο μοντέλο έχει κερδίσει μεγαλύτερη πλεκτή γρίλια, που συνοδεύεται από λεπτότερους προβολείς και πιο σπορ σχεδιασμένος αεραγωγούς. Οι αλλαγές στον πρόβολο συνεχίζονται με ένα νέο καπό και στο πλάι με ανασχεδιασμένους τροχούς, ενώ στο πίσω στρογγυλωμένο μέρος οι διαφοροποιήσεις είναι πιο ελαφριές και εντοπίζονται κυρίως στα φωτιστικά σώματα.
 
Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει υπάρξει είναι ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, αλλά και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Touch Pro με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay. Παράλληλα το νέο infotainment δέχεται πλέον τις ενημερώσεις ασύρματα, χωρίς να υπάρχει η αναγκαιότητα επίσκεψης στην αντιπροσωπεία.
 
Κάτω από το καπό η ανανεωμένη Jaguar F-Type διατίθεται με μια σειρά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου ενός τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου 2λίτρου που προσφέρει 300 ίππους και ροπή στρέψης 400 Nm. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να φτάνει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, πριν τη μέγιστη ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα. Ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας με κομπρέσορα 3,0 λίτρων είναι επίσης μέρος της γκάμας προσφέροντας 380 ίππους και 459 Nm ροπής. Αν και δεν είναι η πιο ισχυρή έκδοση το μοντέλο έρχεται στάνταρ με τετρακίνηση και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Οι αγοραστές που αναζητούν περισσότερη ισχύ μπορούν να επιλέξουν τον υπερτροφοδοτούμενο V8 5.0 λίτρων κινητήρα που «δίνει» 450 ίππους και 580 Nm ροπής. Ο κινητήρας αυτός συνδέεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων και μπορεί να συνδυαστεί με ένα προαιρετικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς. Ανεξάρτητα από το αν το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τετρακίνηση μπορεί να κάνει το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτά, ενώ η μέγιστη ταχύτητα οριοθετείται στα 285 χλμ./ώρα.
 
Για όσους αναζητούν την απόλυτη απόδοση, υπάρχει το αναβαθμισμένο F-Type R που έρχεται με τον V8 κινητήρα, με 575 ίππους και 700 Nm ροπής. Το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,5 δευτερόλεπτά ενώ η τελική ταχύτητα σύμφωνα με την εταιρεία μετράται στα 299 χλμ./ώρα.  Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει ένα πλήρως αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης και ζάντες 20 ιντσών. Τέλος να σημειώσουμε πως τα δύο V8 μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τη νέα λειτουργία Quiet Start, που τα βοηθάει να είναι ήσυχα κατά την εκκίνησή του, ενεργοποιώντας ένα σύστημα βαλβίδων στην εξάτμισης που περιορίζουν τον θόρυβο.
 
Η τιμολόγηση της ανανεωμένης Jaguar F-Type ξεκινά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από 54.060 λίρες (περίπου 63.353 ευρώ).

Toyota
moto