Ανανεωμένο Ford Ka+

6.775 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2018)

Το ανανεωμένο Ka+ παρουσίασε επισήμως η Ford προσφέροντας του μία νέα έκδοση Active, η οποία είναι εμπνευσμένη από μοντέλα crossover.

Ξεκινώντας από το επανασχεδιασμένο εξωτερικό μέρος, το ανανεωμένο μίνι μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει λάβει νέους προφυλακτήρες, οι οποίοι τονίζονται με διακοσμητικά στοιχεία χρωμίου, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η μάσκα. Από κει και πέρα σύμφωνα με τη φίρμα ελαφρώς μεγαλύτερα είναι και τα φωτιστικά σώματα.
 
Οι αλλαγές δεν λείπουν και από το εσωτερικό το οποίο έχει λάβει μια ανανεωμένη κεντρική κονσόλα και έναν πίνακα οργάνων, που έχουν υποστεί μικρές αλλαγές, ενώ θέση έχει πάρει το νέο σύστημα infotainment το οποίο συνδυάζεται με μία οθόνη αφής 6.5 ιντσών που υποστηρίζει τις εφαρμογές Android Auto και Apple Car Play.
 
Περνώντας στη νέα έκδοση Active του Ka+, το μοντέλο διαθέτει διαφορετικούς προφυλακτήρες, με μαύρα διακοσμητικά στοιχεία, ενώ οι άνθρωποι της φίρμας λόγω του αυξημένου ύψους του από το έδαφος (23 χλστ επιπλέον) σε σχέση με το «απλό» Ka+ αλλά και τις crossover επιρροές του, έχουν εγκαταστήσει μεταξύ άλλων προστατευτικές ποδιές, προστατευτικά στους θόλους αλλά και ράγες οροφής.
Στο εσωτερικό η εν λόγω έκδοση είναι εξοπλισμένη με τα νέα χαρακτηριστικά του Ka+ ενώ υπάρχει επιπλέον ένα νέο τιμόνι. Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η μάρκα προσέθεσε επίσης χρωμιωμένες ενδείξεις σε περιοχές που συχνά έρχονται σε επαφή με τους επιβάτες και τον οδηγό, όπως οι λαβές των θυρών, τα χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας και οι αεραγωγοί.     
 
Τέλος σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, η σειρά των κινητήρων περιλαμβάνει τον νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα Ti-VCT 1.2 λίτρων που προσφέρει 70 ή 85 ίππους καθώς και τη μονάδα πετρελαίου TDCi 1.5 λίτρων που παράγει 95 άλογα.
 
Το ανανεωμένο Ford Ka+ και το Ka+ Active θα κυκλοφορήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά αργότερα φέτος, με τιμές που ξεκινούν στο Ηνωμένο Βασίλειο από 10.795 λίρες (περίπου 12.290 ευρώ).

Mercedes
test center