3 φωτογραφίες »

Το σχέδιο ανεξάρτητου σχεδιαστή μας δίνει μια πρώτη γεύση για το τι ενδέχεται να δούμε στις 4 Ιουνίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση.

Όλα όσα ξέρουμε για το ανανεωμένο Jeep Compass

12.308 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2020)

Το κουβάρι της αποκάλυψης του ανανεωμένου Jeep Compass αρχίζει να ξετυλίγεται. Νέο infotainment, αλλαγές στο ντιζάιν μέσα και έξω, αλλά και ο νεότερος turbo βενζίνης των 1,3 λτ. με ισχύ έως 150 ίππους και κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι μερικά από τα «όπλα» του. Μάθετε πότε θα το δούμε...


Το ντεμπούτο του ανανεωμένου Compass, της πρότασης της Jeep στα μικρομεσαία SUV, απέχει λίγες μόνο μέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Σημαντικότερες από την ημερομηνία ωστόσο, είναι οι αλλαγές που θα φέρει το φρεσκαρισμένο Compass, οι οποίες δεν θα περιοριστούν στο αισθητικό κομμάτι, αλλά θα περνούν και σε πιο ουσιαστικά πεδία, όπως αυτό της τεχνολογίας και των κινητήρων.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το ανανεωμένο Jeep Compass θα εφοδιάζεται με τον νεότερο τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα Firefly 1,3 λτ. σε δύο εκδόσεις ισχύος με 130 και 150 ίππους, αντίστοιχα, ενώ στο ενεργητικό του θα έχει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT 6 σχέσεων (Dual Dry Clutch Transmission) στην ισχυρότερη έκδοση. Και οι δύο εκδόσεις θα έχουν μέγιστη ροπή 270 Nm και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Για πρώτη φορά στο Compass ο αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα επιλογής του συνδυασμού αυτόματου κιβωτίου με κίνηση στους δύο τροχούς. Ενανλλακτικά, στάνταρ θα προσφέρεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ το «παρών» θα δίνουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις. Επιπρόσθετα, το Jeep Compass 1,3Τ με το αυτόματο κιβώτιο DDCT για πρώτη φορά θα προσφέρει και τη λειτουργία "Sport", η οποία θα ενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Με την ενεργοποίηση του προγράμματος αλλάζουν οι παράμετροι λειτουργίας του συστήματος διεύθυνσης, του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων για μια ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά.Από εκεί και έπειτα, η μάρκα έχει ήδη παρουσιάσει την Plug-In υβριδική έκδοση του μικρομεσαίου SUV από το προ-ανανέωσης μοντέλο, η οποία και θα συνεχίσει να κοσμεί την γκάμα.

Στο πεδίο της εμφάνισης, τώρα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλης έκτασης αλλαγές, αν και προς το παρόν δεν έχουμε δει κάποια επίσημη εικόνα του Compass facelift. Σύμφωνα με το σχέδιο του ανεξάρτητου σχεδιαστή που βλέπετε στις οθόνες σας και την teaser εικόνα που ήρθε στη δημοσιότητα από την εταιρεία, η χαρακτηριστική μάσκα της Jeep θα βρίσκεται λίγο ψηλότερα, ούσα πλαισιωμένη από λεπτότερους προβολείς. Ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, αλλαγές στη διάταξη των εμπρόσθιων αεραγωγών και φρεσκαρισμένα φωτιστικά σώματα πίσω αναμένεται να συνθέτουν το παζλ της ανανέωσης.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του ανανεωμένου Compass, η διάταξη αναμένεται να είναι λίγο-πολύ ίδια, εντούτοις τα βλέμματα θα πέφτουν στη νέα γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5, το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων αυξημένες δυνατότητες διασυνδεσιμότητας (ασύρματο Apple CarPlay-Android Auto, bluetooth, usb κ.ά.). Σημειώστε ότι το εν λόγω infotainment συνεργάζεται με οθόνες έως και 12,3 ιντσών, άρα δεν αποκλείεται να υπάρχει τέτοια επιλογή και στο Compass.

Καταλήγοντας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το ανανεωμένο Jeep Compass για τις 4 Ιουνίου στις 16:00 ώρα Ελλάδος, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του.

Toyota
test center