Στην ανανέωση του CX-5 προχώρησε η Mazda παρουσιάζοντας και επίσημα το μοντέλο.

Το βασικότερο νέο στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι η διάθεση ενός τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων.

Το CX-5 συνοδεύεται από νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού.

Ανανέωσε το CX-5 η Mazda

5.403 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2018)

Στην ανανέωση του CX-5 προχώρησε η Mazda παρουσιάζοντας και επίσημα το μοντέλο.

Το βασικότερο νέο στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι η διάθεση ενός τετρακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ο οποίος εξοπλίζει και τα CX-9 και Mazda6, προσφέροντας 230 ίππους και 420 Nm ροπής. Μένοντας στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων υπαρκτοί είναι και οι κινητήρες ντίζελ με την μονάδα SkyActiv-D 2,2 λίτρων να συνδυάζεται και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, στέλνοντας την κίνησης στους μπροστά ή και στους τέσσερις τροχούς.
 
Από κει και πέρα σύμφωνα με την εταιρεία το ανανεωμένο μοντέλο έχει επιπλέον αναβαθμιστεί με το σύστημα G-Vectoring Control Plus, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φρένα για να βελτιώσει τη σταθερότητα του χειρισμού σε υψηλές ταχύτητες, αλλά και όταν ο οδηγός χρειαστεί να πραγματοποιήσει απότομα «κοψίματα» με το τιμόνι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το CX-5 συνοδεύεται από νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως το σύστημα ανίχνευσης πεζών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης είναι συμβατό με τις εφαρμογές Android Auto και Apple CarPlay.
 
Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση οι αλλαγές περιλαμβάνουν την προσθήκη ζαντών αλουμινίου 17 ιντσών σε γκρίζο μεταλλικό φινίρισμα, ανασχεδιασμένο πίνακα ελέγχου κλιματισμού και διακόπτες.
 
Ακόμα η Mazda ανακοίνωσε και την ύπαρξη μίας ειδικής περιορισμένης έκδοσης που ονομάστηκε Exclusive Mode και διαθέτει 19άρες ζάντες, δερμάτινο εσωτερικό με ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία και οθόνη TFT 7 ιντσών. Το Mazda CX-5 που παρουσιάστηκε για την αγορά της Ιαπωνίας ξεκινά τις πωλήσεις του με κόστος απόκτησης που αρχίζει από τα 2.570.400 γιεν (περίπου 19.700 ευρώ).   

Mercedes
Audi