Ανανεωμένο Volkswagen T-Roc
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο Volkswagen T-Roc

36.551 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2021)

Το ανανεωμένο T-Roc παρουσίασε η VW με το μικρό SUV να φρεσκάρεται σε ολόκληρη της γκάμα των εκδόσεών του (T-Roc R και T-Roc Cabriolet) λαμβάνοντας μεταξύ άλλων μια φωτιζόμενη μπάρα LED μπροστά και στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Στην πλήρη ανανέωση της γκάμας του T-Roc προχώρησε η Volkswagen, όπως άλλωστε είχε αφήσει να εννοηθεί το τελευταίο διάστημα μέσω των χαρακτηριστικών teaser. Τόσο το στάνταρ μοντέλο, όσο και το T-Roc Cabriolet, αλλά και το ισχυρό T-Roc R ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, προκειμένου να συνεχίσουν στις αγορές με περισσότερα εφόδια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φωτιζόμενη LED μπάρα ξεχωρίζει στο εξωτερικό του T-Roc

Όπως και με τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν ανανεωθεί πρόσφατα έτσι και η γκάμα του T-Roc αποκτά στο εμπρόσθιο μέρος μία φωτιζόμενη LED μπάρα που διχοτομεί την γρίλια και συνδυάζεται με τους προβολείς matrix, ένα σχεδιαστικό μοτίβο το οποίο είδαμε πρώτη φορά στην όγδοη γενιά του Golf. Μιλώντας για τα φώτα, υπάρχουν νέα φώτα ομίχλης, ενώ ανασχεδιασμένα είναι και τα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, τα οποία με επιπλέον κόστος διαθέτουν και δυναμικά φλας. Η μάρκα υποστηρίζει πως εξέλιξε την χρωματική παλέτα και παράλληλα προσφέρει επανασχεδιασμένες ζάντες από 17 έως 19 ίντσες. Η έκδοση R-Line εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη, φέρνοντας μερικά από τα σπορ εξωτερικά στοιχεία του R μοντέλου. Μικρό λίφτινγκ έχει γίνει και στους προφυλακτήρες, ωστόσο σε γενικές γραμμές το φρεσκάρισμα εστιάζει στη μάσκα και τα πίσω φώτα, ενώ από εκεί και πέρα, οι γραμμές διατηρούνται στα πρότυπα του προ ανανέωσης T-Roc.

Hi-tech το T-Roc με νέα οθόνη 9,2 ιντσών στην καμπίνα

Περνώντας στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στάνταρ, ανεβάζοντας το τεχνολογικό υπόβαθρο του ανανεωμένου T-Roc. Ωστόσο, η πιο προφανής καινοτομία είναι στην κεντρική κονσόλα όπου οι αεραγωγοί έχουν μετακινηθεί χαμηλότερα για να δημιουργηθεί χώρος για το κορυφαίο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της γερμανικής μάρκας που συνδυάζεται με οθόνη αφής 9,2 ιντσών. Οι εισαγωγικές και μεσαίες εκδόσεις διαθέτουν οθόνη αφής 6,5 ή 8 ιντσών, αντίστοιχα. Το T-Roc χρησιμοποιεί τώρα το νεότερο σύστημα infotainment MIB3 της VW και μπορεί προαιρετικά να έχει ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay. Επιπλέον έχει αποκτήσει μπουτόν αφής για τον κλιματισμό, όπως τα ανανεωμένα Polo, Tiguan και Arteon.

Με τους γνώριμους TSI και TDI κινητήρες από 110 έως 300 άλογα

Στο πεδίο των κινητήρων η VW δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην γκάμα του προ ανανανέωσης μοντέλου. Έτσι, το ανανεωμένο T-Roc συνεχίζει να προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης 1,0 λτ. και 1,5 λτ. με 110 και 150 ίππους, αντίστοιχα, ενώ υπάρχει και η κορυφαία από πλευράς ισχύος επιλογή με τον 2λιτρο TSI των 190 ίππων. Στο diesel υπάρχει o 2λιτρος TDI σε δύο εκδόσεις 115 και 150 ίππων, με τη δεύτερη να μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση 4Motion. Ανάλογα με την επιλογή το T-Roc διατίθεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Σε ό,τι αφορά το ισχυρό T-Roc R, η τετρακίνηση είναι στάνταρ και το μοντέλο συνεχίζει να εξοπλίζεται από τον 2λιτρο TSI κινητήρα της μάρκας με ιπποδύναμη 300 ίππων και 400 Nm ροπής.

Το ανανεωμένο VW T-Roc αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές κοντά στο καλοκαίρι του 2022.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center