• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ανάρτηση SUV σκανάρει 500 φορές/δλ. το δρόμο (+vid)

Διαβάστηκε από 3207 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/7/2019
 

Και όμως, υπάρχει σύστημα ανάρτησης που ελέγχει 500 φορές το δευτερόλεπτο το οδόστρωμα, επιστρατεύοντας 12 αισθητήρες και 1 κάμερα, για να αυτορυθμίζεται έως και 100 φορές το δευτερόλεπτο ανάλογα με τις συνθήκες.

Αν κάποιος σας έλεγε πριν μερικές δεκαετίες ότι τα αυτοκίνητα θα είχαν την τεχνολογία να προσαρμόσουν αυτόματα την ταχύτητά τους ανάλογα με το προπορευόμενο όχημα (adaptive cruise control), να ρυθμίσουν κατά το δοκούν διάφορες παραμέτρους του κινητήρα, την απόκριση του γκαζιού, τη σκληρότητα της ανάρτησης κ.ο.κ. ανάλογα με τις συνθήκες ή ακόμη και να οδηγούν αυτόνομα με την παρέμβαση του οδηγού μόνο όταν είναι απαραίτητο, μάλλον θα βάζατε τα γέλια ή απλά θα τον κοροϊδεύατε ως φαντασιόπληκτο. Και όμως. Διανύουμε την εποχή που όλα αυτά είναι φυσιολογικά και η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Ένα από τα πρόσφατα επιτεύγματά της και το αμερικανικό SUV, Lincoln Aviator, το οποίο είναι ικανό να ελέγξει το δρόμο 500 φορές το δευτερόλεπτο, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις τις ανάρτησης έως και 100 φορές το δευτερόλεπτο για τη μέγιστη άνεση των επιβατών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 12 αισθητήρες συνεργάζονται με μία τοποθετημένη στο εμπρόσθιο μέρος κάμερα «διαβάζοντας» στην ουσία το δρόμο έως και περίπου 15 μέτρα μπροστά.

Το σύστημα Road Preview, όπως αποκαλείται επίσημα από την αμερικανική εταιρεία, έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει ανωμαλίες του εδάφους με ύψος από 5,1 έως και 20,3 εκατοστά, προετοιμάζοντας την ανάρτηση γι΄αυτό που έχει να αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με τον ειδικό της Lincoln σε αυτό το θέμα, οι αισθητήρες περνάνε τις πληροφορίες, οι οποίες συρρέουν (έως και 24.000 καταχωρήσεις το δευτερόλεπτο), και ρυθμίζεται η ανάρτηση ταχύτερα από το ανοιγόκλεισμα του ματιού.

Δείτε το σχετικό video της Lincoln για το σύστημα του Aviator:

Tags: LINCOLN, AVIATOR
 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια