Ανησυχεί για την παραγωγή της η Rolls-Royce

Ανησυχεί για την παραγωγή της η Rolls-Royce

1.549 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2019)

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Rolls-Royce, η οποία υποστηρίζει πως η παραγωγή της στο βρετανικό εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στο Goodwood θα μπορούσε να επηρεαστεί από πιθανές επιπλοκές που θα υπάρξουν στο θέμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρουν μεγάλα μέσα ενημέρωσης οι φόβοι αυτοί πολλαπλασιάστηκαν μετά την αποτυχία της Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο η συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ για το Brexit.
 
Οι άνθρωποι της βρετανικής μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων ανησυχούν πως ανεξάρτητα με το αν επέλθει συμφωνία ή όχι η εφοδιαστική αλυσίδα θα επηρεαστεί και μαζί με αυτή θα επηρεαστεί η παραγωγή του εργοστασίου, αφού δεν θα έχει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για να ολοκληρώσει την κατασκευή των αυτοκινήτων της.
Μάλιστα αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös ο οποίος μιλώντας στα διεθνή μέσα υπογράμμισε πως «Χρειάζεται να χάσεις μόνο ένα εξάρτημα για να μην μπορείς να ολοκληρώσεις το αυτοκίνητο».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το 8% των εξαρτημάτων Rolls-Royce παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου, η εταιρεία εισάγει περίπου 32.000 μέρη από περισσότερους από 600 παγκόσμιους προμηθευτές για την κατασκευή των οχημάτων της.

peugeot
NISSAN