• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ανοίγει ο δρόμος για πιο hi-tech Lada

Διαβάστηκε από 5596 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/6/2019
 

Η «μαμά» εταιρεία της Lada (Avtovaz) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ρώσικο κέντρο καινοτομίας Skolkovo, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο αρμόδιος Πρόεδρος της Renault.


Ακρως αισιόδοξο προβλέπεται το μέλλον της Lada μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Avtovaz, μητρικής εταιρείας της ρώσικης μάρκας, και του κέντρου καινοτομίας Skolkovo που εδρεύει στην περιοχή Μαζόισκι της Μόσχας και ιδρύθηκε το 2010. Το ρώσικο κέντρο ερευνών ασχολείται με πληθώρα τεχνολογικών πεδίων: βιοτεχνολογία, διάστημα, πληροφορική, πυρηνική ενέργεια κ.α. Το εν λόγω μνημόνιο επιτρέπει στην Avtovaz να δημιουργήσει ένα χώρο ερευνών εντός του Skolkovo με στόχο τη μελλοντική συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα των καινοτόμων επιχειρήσεων και των πόρων για την προώθηση της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων.

Η επικύρωση της συμφωνίας υπεγράφη από τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Avtovaz για θέματα μηχανικής, Selcuk Cura, και τον Διευθυντή ανάπτυξης για ενεργειακά θέματα του Skolkovo, Mikhail Tykuchinsky. Το «παρών» έδωσαν ο Nicolas Maure, Αντιπρόεδρος του Renault Group, Πρόεδρος για την Ευρασία και Πρόεδρος του ΔΣ της Avtovaz, καθώς επίσης και ο Yves Caracatzanis, CEO της Avtovaz.

Τέλος, να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Tykuchinsky το ερευνητικό κέντρο έχει περισσότερες από 400 τεχνολογίες «κάβα» τις οποίες μπορεί να διαθέσει στη «μαμά» εταιρεία της Lada, κάτι που σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συμβεί ένα τεχνολογικό «άλμα» για τα μοντέλα της φίρμας. Με την βελτίωση του τεχνολογικού υπόβαθρου, δεν αποκλείεται να γίνει πιο εύκολη η επιστροφή της Lada στην Ευρώπη, η οποία σύντομα θα εκπροσωπείται αποκλειστικά από το «σκληροτράχηλο» Niva που πήρε πρόσφατα το χρίσμα του Euro6d Temp. Υπενθυμίζουμε πως, η ρωσική εταιρεία αναγκάστηκε να αποχωρήσει σταδιακά από τα εδάφη της Ευρώπης, λόγω των αυστηρότερων προτύπων για τις εκπομπές ρύπων.

7 διαθέσιμα άρθρα για LADA  NIVA 4X4

Πως τα πήγαν οι 5 «μεγάλοι»;

Νέα Mercedes EQA α λα GLA

Νέο Opel Grandland X Hybrid

Αναβάθμιση για το Nissan LEAF

Η κίνηση στους δρόμους

Πρώτη εικόνα του SEAT el-Born παραγωγής

Μειώσεις στα διόδια Ελευσίνας και Ρίου

Κινητό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ουίσκι για αντιψυκτικό!

Στις 20.000 η παραγωγή της BMW i8

Η κινεζική «Rolls-Royce»

VW: «Στην Τουρκία το εργοστάσιο ή καθόλου»

Κοινή πλατφόρμα για Patrol και Pajero;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

MERCEDES: Mercedes: Ιδέες που μπορείς να αποκτήσεις

NISSAN: X-Trail με φουλ χώρους & καλή τιμή

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

MITSUBISHI: Οδήγησε τα όλα & αγόρασε από 10.240€

RENAULT: Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος

Δες: Τα ελαστικά της Γιουβέντους !

Σφακιανάκης επιλογές: 1.000€ επιδότηση ανταλλαγής

περισσότερα »