Ανοίγει ο δρόμος για πιο hi-tech Lada

6.752 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2019)

Η «μαμά» εταιρεία της Lada (Avtovaz) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ρώσικο κέντρο καινοτομίας Skolkovo, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο αρμόδιος Πρόεδρος της Renault.


Ακρως αισιόδοξο προβλέπεται το μέλλον της Lada μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Avtovaz, μητρικής εταιρείας της ρώσικης μάρκας, και του κέντρου καινοτομίας Skolkovo που εδρεύει στην περιοχή Μαζόισκι της Μόσχας και ιδρύθηκε το 2010. Το ρώσικο κέντρο ερευνών ασχολείται με πληθώρα τεχνολογικών πεδίων: βιοτεχνολογία, διάστημα, πληροφορική, πυρηνική ενέργεια κ.α. Το εν λόγω μνημόνιο επιτρέπει στην Avtovaz να δημιουργήσει ένα χώρο ερευνών εντός του Skolkovo με στόχο τη μελλοντική συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα των καινοτόμων επιχειρήσεων και των πόρων για την προώθηση της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων.

Η επικύρωση της συμφωνίας υπεγράφη από τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Avtovaz για θέματα μηχανικής, Selcuk Cura, και τον Διευθυντή ανάπτυξης για ενεργειακά θέματα του Skolkovo, Mikhail Tykuchinsky. Το «παρών» έδωσαν ο Nicolas Maure, Αντιπρόεδρος του Renault Group, Πρόεδρος για την Ευρασία και Πρόεδρος του ΔΣ της Avtovaz, καθώς επίσης και ο Yves Caracatzanis, CEO της Avtovaz.

Τέλος, να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Tykuchinsky το ερευνητικό κέντρο έχει περισσότερες από 400 τεχνολογίες «κάβα» τις οποίες μπορεί να διαθέσει στη «μαμά» εταιρεία της Lada, κάτι που σημαίνει πως τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συμβεί ένα τεχνολογικό «άλμα» για τα μοντέλα της φίρμας. Με την βελτίωση του τεχνολογικού υπόβαθρου, δεν αποκλείεται να γίνει πιο εύκολη η επιστροφή της Lada στην Ευρώπη, η οποία σύντομα θα εκπροσωπείται αποκλειστικά από το «σκληροτράχηλο» Niva που πήρε πρόσφατα το χρίσμα του Euro6d Temp. Υπενθυμίζουμε πως, η ρωσική εταιρεία αναγκάστηκε να αποχωρήσει σταδιακά από τα εδάφη της Ευρώπης, λόγω των αυστηρότερων προτύπων για τις εκπομπές ρύπων.

Toyota
moto