Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον μοντέλο.

Ανταγωνιστικό το νέο Range Rover

2.668 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2018)

Πάνω στην επόμενη γενιά του Range Rover εργάζονται οι άνθρωποι της Land Rover θέλοντας να δώσουν στο SUV τα εχέγγυα προκειμένου να «επικρατήσει» στην σκληρό ανταγωνισμό κόντρα στις Bentley Bentayga και Rolls-Royce Cullinan. Δείτε περισσότερα.

Ξεκινώντας από τη βάση του μοντέλου, η Land Rover επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το επερχόμενο Range Rover, μαζί με το επόμενο Range Rover Sport, θα χρησιμοποιούν μια ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική, η οποία θα αποτελέσει τον χώρο «φιλοξενείας» περισσότερων και νέων τεχνολογικών συστημάτων.
 
Η νέα πλατφόρμα Range Rover θα είναι σημαντικά ελαφρύτερη από την αρχιτεκτονική D7u του τρέχοντος μοντέλου και έχει την ονομασία Modular Longitudinal Architecture (MLA) και εκτός από το συγκεκριμένο μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί και από τα μελλοντικά μοντέλα Jaguar Land Rover, το μέγεθος των οποίων θα κυμαίνεται μεταξύ από την Jaguar XE μέχρι το Range Rover.
Η εξοικονόμηση βάρους είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψει την επιπλέον συσσώρευση των μπαταριών για ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, καθώς και την τεχνολογία και τα συστήματα μετάδοσης κίνησης που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενεί η MLA. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις το επόμενο Range Rover, που έχει την κωδική ονομασία L460, θα ταιριάξει πολύ με το μέγεθος του τρέχοντος αυτοκινήτου, το οποίο έχει μήκος 4999 χλστ, πλάτος 1983 χλστ και ύψος 1920 χλστ, με μεταξόνιο 2922 χλστ. Αυτό είναι ελαφρώς μικρότερο από τη Bentayga εκτός από το ύψος, όπου το SUV της Bentley είναι χαμηλότερο.
 
Περνώντας στον εξωτερικό σχεδιασμό, οι ιθύνοντες της βρετανικής μάρκας αναμένεται να δώσουν στο μοντέλο μια νέα σχεδίαση που θα χαρακτηρίζεται από λιγότερο έντονες γωνίες, ωστόσο δεν πρόκειται να ξεφεύγει από το πλαίσιο το οποίο έχει διατηρήσει το Range Rover στο σχεδιασμό του.
 
Τέλος στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων αν και η πλατφόρμα MLA μπορεί να φιλοξενήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, η μάρκα δεν θα προσφέρει εξΆ αρχής αυτή την επιλογή, καθώς η Land Rover θέλει το πρώτο ηλεκτρικό Range Rover να παρουσιαστεί ως μεμονωμένο αυτοκίνητο. Από κει και πέρα η υβριδικές εκδόσεις θα αποτελούνται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα και ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Ingenium, ενώ διαθέσιμοι θα είναι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες.
 
Το Range Rover αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά μέχρι να κάνει την εμφάνιση του το 2021.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN