Υπάρχει μια ευρεία γκάμα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις.

Μεταχειρισμένα, όχι μόνο.. λόγω οικονομικής κατάστασης

37.254 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2016

Ω ναι, είναι μια δελεαστική σκέψη των αυτοκινητιστών, λόγω εποχών, όταν έρχονται αντιμέτωποι με κάποια βλάβη εξαρτήματος στο αυτοκίνητό τους το οποίο συνεπώς πρέπει να αντικαταστήσουν: μεταχειρισμένα. Σήμερα όλοι μας προσπαθούμε να κόψουμε έξοδα από παντού και φυσικά και από το αυτοκίνητο. Έτσι πολλοί καταφεύγουν στην λύση των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Μια λύση που προσφέρει αξιόπιστες και οικονομικές εναλλακτικές σε πολλές περιπτώσεις. Κάποιοι επιλέγουν ακόμα και ανταλλακτικά ανακατασκευής  ή rebuild ή remanufactured αγγλιστί. Πρόκειται για χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων τα οποία έχουν υποστεί ανακατασκευή και λειτουργούν σαν να είναι καινούρια. Εδώ συνιστούμε απαραίτητα το να διασφαλιστεί η ύπαρξη εγγύησης καλής λειτουργίας.

Μιλώντας στο Autotriti γνωστός επαγγελματίας της αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, ο κ. Ανδρέας Κωστής μας είπε πως «είναι γεγονός ότι για τον κόσμο πρώτη επιλογή είναι τα μεταχειρισμένα, μετά είναι τα aftermarket  και τελευταία έρχονται τα καινούργια». Αυτή η ιεράρχηση των καταναλωτών  εξηγείται από το γεγονός ότι ειδικά τα «χοντρά» ανταλλακτικά, δηλαδή τα μηχανικά μέρη, μπορείς να τα βρεις έως και 80% πιο φθηνά από τα καινούργια. Πάντως αν είναι να επιλέξεις μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, καλό είναι να το κάνεις για ανταλλακτικά που έχουν μεγάλο κόστος αν τα επέλεγες ως καινούργια.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Γιώργος

    Για θερμοστάτη σε Chevrolet Aveo το επίσημο service της Chevrolet μου ζήτησε 362€ χωρίς την τοποθέτηση (40€ περίπου η εργατοώρα). Το ίδιο OES ανταλλακτικό το βρήκα μέσω καταστήματος ανταλλακτικών 220€ και πλήρωσα άλλα 20€ για την τοποθέτηση σε εξουσιοδοτημένο από την Chevrolet συνεργείο. Διαφορά ανταλλακτικού; ΚΑΜΙΑ. Διαφορά τοποθέτησης; ΚΑΜΙΑ! Οι πρώτοι που θέλουν να σε πιάσουν κορόιδο είναι οι επίσημες αντιπροσωπίες/service.

      4