3 φωτογραφίες »

Αντέχει το κρύο το νέο Volkswagen ID.4

3.117 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2021)

Πολλοί ισχυρίζονται πως, όταν η θερμοκρασία πέφτει, τα ηλεκτρικά γίνονται λιγότερο αποδοτικά. Πώς η VW θωράκισε το ID.4 για να αντιμετωπίσει το κρύο;


To νέο ID.4 έχει ήδη φτάσει στις αντιπροσωπείες της φίρμας στην Ευρώπη και η Volkswagen έχει ήδη ξεκινήσει να προμοτάρει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο για να εξασφαλίσει την επιτυχία του.

Η εταιρεία ξέρει πως δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν για την διάρκεια ζωής των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, και για αυτό ανακοινώνει πως έχει βρει την λύση για αυτό το πρόβλημα. Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός πως, σε συνθήκες ψύχους, η μπαταρία εκτός από το να κινεί το όχημα, πρέπει να προσφέρει αρκετή ενέργεια και στο σύστημα κλιματισμού, ώστε αυτό να είναι σε θέση να ζεστάνει την καμπίνα για τον οδηγό και τους άλλους επιβάτες που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Η VW τώρα ανακοινώνει όμως πως με το λειτουργία Pre-Heating που βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή του Volkswagen Car-Net, μπορεί κανείς να επιλέξει να ζεστάνει την καμπίνα του ID.4, πριν μπει στο αυτοκίνητο, όσο αυτό φορτίζει. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα κλιματισμού δουλεύει κανονικά αλλά αντί να παίρνει ενέργεια από την μπαταρία, αντλεί όση ενέργεια χρειάζεται κατευθείαν από τον φορτιστή.

Ακόμα, η VW αναφέρει πως το ID.4 εξοπλίζεται με θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι αλλά και ένα σύστημα που επιταχύνει την εισροή ζεστού αέρα στην καμπίνα. Με αυτό τον τρόπο, οι επιβάτες δεν χρειάζεται να περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα να θερμανθεί η καμπίνα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στα αυτοκίνητα βενζίνης ή diesel, ώσπου να ζεσταθεί ο κινητήρας.
 

NEO TRAFIC
skoda