3 φωτογραφίες »

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να μας υπενθυμίζει τον ερχομό του νέου της μοντέλου με ένα ακόμα teaser βίντεο.

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Opel Mokka

2.862 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2020)

Στην τελική φάση της προετοιμασίας του έχει μπει το ολοκαίνουργιο Opel Mokka και η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να μας υπενθυμίζει τον ερχομό του νέου της μοντέλου με ένα ακόμα teaser βίντεο.


Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου περνάει τώρα από τις τελευταίες δοκιμές και διαδικασίες ρύθμισης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής στο τέλος της χρονιάς, τη στιγμή που το νέο Mokka θα διατίθεται από τους διανομείς της Opel, ξεκινώντας από τις αρχές του 2021.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν στο δρόμο μόνο καμουφλαρισμένα οχήματα δοκιμών που καλύπτουν τις γραμμές τις τελικής σχεδίασης. Μάλιστα η εξωτερική εμφάνισή του αυτοκινήτου είναι αυτό που διακυβεύεται να αποκαλυφθεί στο τελευταίο teaser βίντεο της μάρκας. Εκεί ένας άνδρας βρίσκεται τετ-α-τετ με το νέο μοντέλο, όμως όταν σηκώνει το πανί που το σκεπάζει για να δει τον σχεδιασμό του τότε αντιλαμβάνεται πως το αυτοκίνητο φέρει το γνωστό «πράσινο» καμουφλάζ.
 
Για τη νέα πρόταση της Opel στα SUV γνωρίζουμε ήδη κάποια πράγματα. Η επόμενη γενιά του Opel Mokka υιοθετεί μία εντελώς νέα σχεδίαση βασισμένη στην πολύ αποδοτική «multi-energy» πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) της εταιρείας. Αυτό το αρθρωτό σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία στην εξέλιξη των οχημάτων.
 
Η πλατφόρμα CMP, εκτός από τους κινητήρες καύσης επιτρέπει επίσης την εφαρμογή αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Αυτή η δυνατότητα ενσαρκώνεται στη νέα ηλεκτρική έκδοση γνωστή ως Mokka-e. Το ηλεκτρικό Mokka θα έχει τοποθετημένο στο δάπεδο το πακέτο μπαταριών. Ως εκ τούτου το κέντρο βάρους θα είναι χαμηλότερα, ενώ οι Γερμανοί πιστεύουν πως αυτό θα βοηθήσει την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 30%.  Τέλος να θυμίσουμε πως το νέο Mokka ζυγίζει έως 120 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του, με σχεδόν ίδιο μεταξόνιο και παρόμοιες διαστάσεις ελαστικών.

Δείτε το βίντεο
 

NEO TRAFIC
moto