Ανώτατο όριο τα 100 χλμ./ώρα στην Ολλανδία!

2.598 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2019)

Η μείωση του μέγιστου ορίου ταχύτητας θα λάβει χώρα στην μεγάλη πλειοψηφία των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.


To προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε έρθει στο φως η πρόθεση της ολλανδικής κυβέρνησης να μειώσει το ανώτατο όριο ταχύτητας στην χώρα στα 100 χλμ./ώρα και πλέον το μέτρο αυτό επιβεβαιώνεται πως θα λάβει χώρα από την ίδια την υπουργό Υποδομών της Ολλανδίας κα. Cora van Nieuwenhuizen.

Η μείωση των ορίων ταχύτητας είναι ένα από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που εισάγει η κυβέρνηση της χώρας για να μειώσει τη ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της χώρας με ανακοίνωσή του το προηγούμενο διάστημα είχε αποφανθεί πως οι Κάτω Χώρες δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμηση της ρύπανσης και γι αυτό, απαγόρευσε την κατασκευή μιας σειράς κατασκευαστικών έργων.

Περιορίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα στους αυτοκινητοδρόμους  η ατμοσφαιρική ρύπανση αναμένεται να μειωθεί, επιτρέποντας την επανέναρξη των κατασκευαστικών έργων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα νέα όρια θα τεθούν σε ισχύ στις 16 Μαρτίου όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής των πινακίδων σηματοδότησης. Οι οδηγοί πάντως θα μπορούν ακόμα να οδηγήσουν με 120 ή 130 χλμ./ώρα σε μερικούς δρόμους κατά την διάρκεια της νύχτας όταν δεν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων.

Υπενθυμίζουμε πως ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών έχει προτείνει να μειωθεί το όριο ταχύτητας στο εθνικό δίκτυο στα 110 χλμ./ώρα και στις πόλεις στα 30 χλμ./ώρα για να επιτευχτεί ο εθνικός στόχος ενεργειακής εξοικονόμησης για το 2030 που προβλέπει η Κοινοτική νομοθεσία. Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΠΕ, η μείωση αυτή στα όρια ταχύτητας θα οδηγήσει αυτόματα στη μείωση κατανάλωσης των καυσίμων που θα φτάνει το 12% για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και το 18% για τα βενζινοκίνητα οχήματα. Οι προτάσεις αφορούν την περίοδο 2021-30 και υποβάλλονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να τις εξαιρέσει από το λεγόμενο καθεστώς επιβολής για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Toyota
moto