Μια εμπορία παρέχει χρηματοδότηση, καθώς και εγγύηση στο αυτοκίνητο που αγοράζετε.

Μια εμπορία παρέχει χρηματοδότηση, καθώς και εγγύηση στο αυτοκίνητο που αγοράζετε.

Από ιδιώτη ή έμπορο;

7.171 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2013)

Αποφασίσατε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αλλά είστε ανάμεσα από κάποιον έμπορο ή ιδιώτη; Παρακάτω θα σας αναφέρουμε ποιες είναι οι διαφορές και η απόφαση είναι δική σας...

Από ιδιώτη
Κατ αρχήν η τιμή στην οποία θα αγοράσει κανείς ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη ενός ίδιου και σε ανάλογη κατάσταση αυτοκινήτου που θα διατίθεται σε κάποια εμπορία. Για τον έμπορο η πώληση του αυτοκινήτου σημαίνει αποκλειστικά και μόνο κέρδος και ως επιχείρηση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αγοράζει ακριβότερα απ ό,τι πουλάει, ενώ ο ιδιώτης, δυστυχώς, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Από την άλλη όμως η δυνατότητα μιας τέτοιας αγοράς δεν είναι δυνατή αν ο υποψήφιος αγοραστής δεν διαθέτει ολόκληρο το απαιτούμενο ποσό, αφού στο 90% των περιπτώσεων ο ιδιώτης δεν δίνει τη δυνατότητα έστω και ενός υποτυπώδους διακανονισμού. 
Από έμπορο 
Μερικοί επιπλέον λόγοι για τους οποίους ο σύγχρονος υποψήφιος αγοραστής θα στραφεί στον έμπορο πωλητή είναι, όσον αφορά τουλάχιστον τις μεγάλες εμπορίες, οι παροχές που προσφέρονται τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης, όσο και εγγυήσεων (ανάλογες με το πέρασμα του χρόνου με αυτές των καινούργιων), το γεγονός ότι κάθε αυτοκίνητο που διακινείται συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που πιστοποιούν την κατάσταση και τη νομιμότητά του, αλλά και η απαλλαγή του από τη διαδικασία μεταβίβασης, την οποία πλέον αναλαμβάνουν όλες οι εταιρείες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto