5 φωτογραφίες »

Το δίδυμο των Aston Martin θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 στις pre-season δοκιμές στο Μπαχρέιν στις 12-14 Μαρτίου 2021.

Από την Aston Martin τα βοηθητικά οχήματα στη F1 για το 2021

2.899 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2021)

Σπάζοντας μία παράδοση ετών όπου ήθελε μόνο την Mercedes-Benz να προμηθεύει με αυτοκίνητα ασφαλείας το πρωτάθλημα της Formula 1, η Aston Martin αναλαμβάνει και αυτή (μαζί με τη βοήθεια της Mercedes) το συγκεκριμένο ρόλο για τη σεζόν του 2021, παρουσιάζοντας τις Aston Martin Vantage και DBX που θα βλέπουμε στην F1.

Από το 1996, η Mercedes-Benz προμηθεύει το πρωτάθλημα της Formula 1 με αυτοκίνητα ασφαλείας. Αυτό από φέτος αλλάζει καθώς τόσο το αυτοκίνητο ασφαλείας, όσο και το ιατρικό αυτοκίνητο θα προέρχονται και από την Aston Martin. Το πρώτο θα είναι μία Vantage, ενώ το ρόλο του ιατρικού αυτοκινήτου αναλαμβάνει η DBX, το πρώτο SUV της βρετανικής μάρκας. Αμφότερα τροφοδοτούνται με τον ίδιο V8 twin-turbo 4,0 λίτρων κινητήρα της Mercedes-AMG.
 
Κατά την ανακοίνωση των δύο αυτοκινήτων και βάσει των εικόνων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τόσο η Vantage όσο και η DBX θα είναι βαμμένες στο ίδιο πράσινης απόχρωσης χρώμα (Racing Green) της ομάδας Formula 1 της Aston Martin Cognizant. Φυσικά θα έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για τα νέα τους καθήκοντα, όπως το φάρο στην οροφή, τα κατάλληλα αυτοκόλλητα, αλλά και κάποιες βελτιωτικές ενημερώσεις.
 
Ο διορισμένος οδηγός της FIA, Bernd Maylander, και ο πρώην οδηγός αγώνων, Richard Darker, θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Εν τω μεταξύ, ο Alan van der Merwe θα είναι στο τιμόνι του ιατρικού αυτοκινήτου. Σε ότι αφορά την Vantage, η ισχύς αυξήθηκε και φτάνει πλέον τα 536 άλογα και τα 685 Nm ροπής, ενώ η DBX διαθέτει 551 ίππους και 700 Nm ροπής.  
 
Το δίδυμο των Aston Martin θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 στις pre-season δοκιμές που θα γίνουν στο Μπαχρέιν στις 12-14 Μαρτίου 2021.

Toyota
test center