Την επίσημη αποκάλυψη του νέου Skoda Kamiq έκανε η φίρμα.

Η φίρμα δεν γνωστοποίησε πολλές πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο.

Αποκαλύφθηκε το νέο Skoda Kamiq

4.612 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη του νέου Skoda Kamiq έκανε η φίρμα λίγο πριν πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Η μάρκα δεν γνωστοποίησε πολλές πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο, δίνοντας ουσιαστικά στη δημοσιότητα μόνο τις επίσημες εικόνες του νέου SUV.
 
Παρόλα αυτά σε δηλώσεις του το αφεντικό της Skoda, Bernhard Maier, επιβεβαίωσε πως το μοντέλο αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνιση του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνο και πρόκειται για ένα SUV το οποίο θα προσφερθεί αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας και θα βρίσκεται κάτω από το Karoq στη γκάμα των εταιρείας.
Όπως μπορούμε να δούμε το μοντέλο έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Karoq, ωστόσο θα τιμολογηθεί φθηνότερα, ενώ δεν θα βασιστεί στη πλατφόρμα MQB αλλά στην PQ25 του VW Group, η οποία υποστηρίζει επίσης το Rapid.
 
Αναφορικά με τα μηχανικά σύνολα το Kamiq θα πάρει ισχύ από ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 110 ίππους, ενώ σύμφωνα με τις φήμες το κόστος του θα κυμαίνεται περίπου στα 90.000 γιουάν  (περίπου 11.500 ευρώ).
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως ο Bernhard Maier με δηλώσεις του ανέφερε πως εκτός από το Kamiq στην κινεζική αγορά θα εισαχθεί και το Kodiaq GT, το οποίο όπως τόνισε θα ήθελε να προσφέρει και στο αγοραστικό κοινό της Ευρώπης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα εφικτό.

Toyota
moto