Η νέα εκδοχή της Skoda Superb επιτέλους αποκαλύφθηκε, αποτελώντας κατά την εταιρεία «το καλύτερο Skoda όλων των εποχών».
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα εκδοχή της Skoda Superb επιτέλους αποκαλύφθηκε, αποτελώντας κατά την εταιρεία «το καλύτερο Skoda όλων των εποχών».

Αποκάλυψη της νέας Superb

7.578 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2015)

Η τρίτη γενιά της τσέχικης ναυαρχίδας, η νέα Skoda Superb, είναι πλέον γεγονός και έρχεται να απευθυνθεί σε όσους θεωρούν πως η Octavia δεν είναι αρκετά ευρύχωρη, κομψή και πολυτελής.

Μετά από ένα απίστευτο μπαράζ προωθητικών εικόνων, η νέα εκδοχή της Skoda Superb επιτέλους αποκαλύφθηκε, αποτελώντας κατά την εταιρεία «το καλύτερο Skoda όλων των εποχών». Το επίσημο ντεμπούτο θα γίνει στις 3 Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης, ενώ το εμπορικό λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος.Σε σχέση με την Octavia, η νέα τσέχικη ναυαρχίδα είναι ένα μεγαλύτερο, πιο κομψό και περισσότερο πολυτελές όχημα. Κρίμα, μόνο, που δεν μοιάζει πιο πολύ με το πραγματικά εμπνευσμένο πρωτότυπο VisionC Concept, ακόμα και αν η υιοθέτηση μιας περισσότερο «κουπεδίζουσας» αισθητικής, θα σήμαινε περιορισμό των χώρων.Σε κάθε περίπτωση, η 3η γενιά της Superb έχει «χτιστεί» πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB του VW Group, όπως δηλαδή και το νέο Passat. Το μεταξόνιο του τσέχικου μοντέλου έχει μεγαλώσει κατά 80 χλστ., φτάνοντας στα 2.841 χλστ., ένα νούμερο που εγγυάται άπλετους χώρους και μεγάλο πορτμπαγκάζ, το οποίο –για του λόγου το αληθές- έχει μεγαλώσει κατά 30 λτ., αγγίζοντας πλέον τα 625 λτ. Η Skoda «υπόσχεται» πως οι δύο μπροστά επιβάτες έχουν κατά 39 χλστ. περισσότερο χώρο για τους αγκώνες τους, αλλά και μεγαλύτερο «αέρα» για τα κεφάλια τους. Πίσω, πάλι, οι εκεί καθήμενοι κερδίζουν 69 χλστ. για τους ώμους τους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους 157 χλστ. για τα πόδια τους και 980 χλστ. για τα κεφάλια τους.Εκτός από πιο ευρύχωρο, το εσωτερικό της νέας Superb είναι και περισσότερο λειτουργικό, χάρη και στις «Simply Clever» λύσεις που προσφέρει η Skoda και σε αυτό το μοντέλο της, οι οποίες ποικίλουν από τις κρυμμένες ομπρέλες στις μπροστά πόρτες μέχρι και ξύστρα για τον πάγο. Πλήθος αποθηκευτικών χώρων αυξάνουν την ευχρηστία, ενώ πίσω υπάρχουν υποδοχής USB και παροχή 230 V.Το παρόν δίνει στη νέα Superb –για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda- το προσαρμοζόμενο σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC) με λειτουργία Driving Mode Select. Αλλα προεξάρχοντα στοιχεία του εξοπλισμού είναι ο κλιματισμός 3 ζωνών, το ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτμπαγκάζ, η ηλεκτρικά πανοραμική οροφή, η κάμερα οπισθοπορείας, το ηλεκτρικό χειρόφρενο και το νέο σύστημα infotainment που λειτουργεί ως Wi-Fi hotspot.Η Skoda λέει πως η 3η γενιά της Superb «αδυνάτισε» κατά 75 κιλά, κάτι που σε συνδυασμό με τη νέα γκάμα κινητήρων, την κατάστησε πιο οικονομική –οικολογική μέχρι και κατά 30%. Οι επιλογές βενζίνης έχουν χωρητικότητα 1,4, 1,8 και 2,0 λίτρα, με τα TSI μοτέρ να αποδίδουν από 125 έως και 280 άλογα. Οι εκδόσεις πετρελαίου TDI ξεκινούν από τα 1,6 λτ. και τους 120 ίππους και καταλήγουν στα 2,0 λτ. και τους 190 ίππους. Η πιο οικονομική έκδοση αρχικά θα είναι η Superb GreenLine, η οποία έχει κατανάλωση 3,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 της τάξης των 95 γρ./χλμ. Με εξαίρεση την έκδοση 1,4 TSI, σε όλες τις άλλες εκδοχές υπάρχει η επιλογή για αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ σε 4 κινητήρες θα υπάρχει και σύστημα 4κίνησης στηριζόμενο στον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 5.

Σε σχέση με την Octavia, η νέα τσέχικη ναυαρχίδα είναι ένα μεγαλύτερο, πιο κομψό και περισσότερο πολυτελές όχημα.

Σε σχέση με την Octavia, η νέα τσέχικη ναυαρχίδα είναι ένα μεγαλύτερο, πιο κομψό και περισσότερο πολυτελές όχημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center