Αποκλειστικό: Νέο Opel Corsa OPC

Αποκλειστικό: Νέο Opel Corsa OPC

21.801 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2022)

Το «πειραχτήρι» της Opel φαίνεται πως έχει βάλει στα πλάνα της την κορυφαία OPC έκδοση του νέου Corsa που θα έχει σαφώς πιο σπορ εμφάνιση και προσανατολισμό, αλλά θα ταχθεί υπέρ του ηλεκτρισμού. Δείτε τα πιθανά σενάρια για τον κινητήρα που θα κρύβει κάτω από το καπό του.

Το Opel Performance Center (OPC) ιδρύθηκε το 1997 ανοίγοντας μια νέα σελίδα για τα σπορ μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Έκτοτε, υπήρξαν αρκετά μοντέλα που φόρεσαν το σηματάκι OPC και εξοπλίστηκαν με τα σπορ καλούδια της, όπως το Astra, το Zafira, το Meriva, το Insignia και φυσικά το Corsa. Εδώ και λίγο καιρό έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία γύρω από την επιστροφή των OPC εκδόσεων και πιο συγκεκριμένα για τα Astra, Mokka και Corsa, ωστόσο τα μηνύματα που δίνονται από κύκλους της Opel είναι συγκεχυμένα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αναφορικά με το Corsa OPC, γίνονται εδώ και περίπου δύο χρόνια συζητήσεις για την ανάπτυξη μιας έκδοσης υψηλών επιδόσεων, κάτι που ενισχύθηκε από τις φήμες για το λανσάρισμα της «καυτής» VXR έκδοσης του Corsa από την Vauxhall. Στον απόηχο της απορρόφησης της Opel από τον γαλλικό όμιλο PSA Groupe και μετέπειτα τον σχηματισμό της Stellantis είναι γεγονός πως, πλέον υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, τόσο όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, αλλά και στα υπόλοιπα μηχανικά, μηχανολογικά, τεχνικά και τεχνολογικά μέρη για την κατάστρωση τέτοιων σχεδίων.

Αισθητικά, σύμφωνα με την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας, το νέο Opel Corsa OPC θα έχει νέας σχεδίασης προφυλακτήρα με μεγάλους αεραγωγούς και το λογότυπο OPC σε ευδιάκριτο σημείο και μια νέα κυψελοειδή γρίλια στη μάσκα. Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουμε τις δαγκάνες μπλε χρώματος που θα συνδυάζονται με μεγαλύτερους δίσκους, κάτι το οποίο είναι συνηθισμένο άλλωστε για τα δεδομένα των OPC εκδόσεων. Η μικρότερη απόσταση από το έδαφος, η πιο σφικτή ανάρτηση και οι συνολικότερες αλλαγές στην γεωμετρία του επερχόμενου hot μικρού θεωρούνται δεδομένες ως το κομμάτι που θα ολοκληρώσει το σπορ παζλ δια χειρός OPC. Αντίστοιχες σπορ πινελιές αναμένουμε και στο εσωτερικό με μπάκετ καθίσματα, flat-bottomed τιμόνι με το λογότυπο OPC στη βάση, πεντάλ αλουμινίου και πολλές ακόμη λεπτομέρειες που θα τονίζουν τον χαρακτήρα της έκδοσης.

Μπαίνοντας στην «καρδιά» του επόμενου Corsa OPC, οι πληροφορίες που συλλέγουμε, αλλά και οι απόψεις, διίστανται. Υπάρχουν γλώσσες που αναφέρουν πως, οι OPC εκδόσεις στα μοντέλα της Opel από εδώ και στο εξής θα αναφέρονται αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία, ναι μεν θα έχουν όλο το σπορ πακέτο μέσα και έξω αλλά δεν θα προσφέρονται με μεγαλύτερη ισχύ από τις «απλές» ηλεκτρικές εκδόσεις. Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με την συνδρομή του ηλεκτρισμού σε κάποιον βενζινοκινητήρα, δηλαδή στον εφοδιασμό του Corsa OPC με ένα Plug-in υβριδικό σύνολο, όπως θα γίνει στην περίπτωση του νέας γενιάς Astra OPC, το οποίο θα είναι Plug-in υβριδικό με βάση ένα turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λτ., τετρακίνητο και με ισχύ κοντά στα 300 άλογα. Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center