Με επιθετικά στοιχεία σχεδίασης εμφανίζεται το μελλοντικό SEAT Ateca CUPRA στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.

To Ateca CUPRA έχει συλληφθεί από τα φλας των κατασκόπων περισσότερες από μία φορές στην πίστα του Nurburgring,. κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης.

Το εσωτερικό της CUPRA έκδοσης του πρώτου SUV της SEAT αναμένεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με την FR έκδοση, που προς το παρόν στέκεται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

Αποκλειστικό: Νέο SEAT Ateca CUPRA

14.443 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2017)

Η SEAT ετοιμάζει την «καυτή» CUPRA έκδοση του Ateca, η οποία εκτός από σπορ χαρακτήρα και εμφάνιση θα έχει στη φαρέτρα της και εκρηκτικές επιδόσεις.

What is new
- Ισχυρή έκδοση του Ateca
- Το πρώτο CUPRA SUV
- Με 2,0 λτ. turbo και 300 PS
- Έρχεται στα τέλη του 2017

Το SEAT Ateca είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της ισπανικής μάρκας το οποίο μέχρι στιγμής διαθέτει στη γκάμα του ως κορυφαία έκδοση την FR. Εντούτοις, εδώ και αρκετούς μήνες έχει σχηματιστεί έντονη φημολογία γύρω από το λανσάρισμα της ισχυρότερης CUPRA έκδοσης για το μοντέλο. Αυτό επιβεβαιώνεται εν μέρει από τις κατασκοπευτικές εικόνες, που έχουν έρθει ανά διαστήματα στο φως της δημοσιότητας, και δείχνουν πως το Ateca CUPRA βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης. Πέραν αυτού, υπενθυμίζουμε πως ο φακός των «κατασκόπων» έχει συλλάβει το επερχόμενο Ateca CUPRA στην πίστα του Nurburgring, αλλά και στους δρόμους της Ισπανίας, αποδεικνύοντας πως οι μηχανικοί της SEAT εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη της κορυφαίας έκδοσης του SUV.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του μελλοντικού SEAT Ateca CUPRA την οποία καταφέραμε να εξασφαλίσουμε. Αισθητικά, η CUPRA έκδοση του πρώτου SUV της SEAT θα έχει πιο «επιθετική» εμφάνιση, με διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες και μάσκα, έχοντας ενσωματώσει πολλά στοιχεία από το Leon CUPRA 300. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω θα είναι LED, οι τροχοί φυσικά θα είναι μεγαλύτεροι για καλύτερο πάτημα, αλλά και για να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους τα μεγαλύτερων διαστάσεων δισκόφρενα, η εξάτμιση θα είναι σπορ, ενώ το παρόν θα δώσουν και πλήθος αεροδυναμικών βοηθημάτων. Επιπλέον, η νέα σκληρότερη ανάρτηση της Cup Racing έρχεται να μειώσει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος, δίνοντας το σχετικό αβαντάζ στην οδική συμπεριφορά του ογκώδους μοντέλου.

Περνώντας στο εσωτερικό, θεωρείται σίγουρη η προσθήκη μπάκετ καθισμάτων, όπως επίσης και του γνωστού flat bottom τιμονιού με το λογότυπο CUPRA στο κάτω μέρος. Επίσης, το πάζλ της σπορ εικόνας του Ateca θα περιλαμβάνει αλουμινένια πεντάλ και διάφορες CUPRA «πινελιές», ενώ το παρόν θα δίνει και η τεχνολογία SEAT Profile, μέσω της οποίας αφού πατήσετε το σχετικό κουμπί, ενεργοποιείται η λειτουργία CUPRA για αμεσότερη απόκριση στο γκάζι και το τιμόνι.

Κάτω από το καπό του «καυτού» Ateca, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα εδράζει ο συνήθης 2.0 TSI «ύποπτος» ισχύος 300 ίππων που έρχεται ως δάνειο από το Leon CUPRA, με ροπή 380 Nm, που κάνει το μικρότερο Leon CUPRA των 1.395 κιλών να βλέπει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6 δλ. Ως εκ τούτου, το κατάτι βαρύτερο Ateca δεν αναμένεται να κάνει πολύ μεγαλύτερο χρόνο, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη πως η μετάδοση της κίνησης δεν αποκλείεται να γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος SEAT 4Drive είτε από ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο, είτε από το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Θυμίζουμε τέλος, πως το Ateca βασίζεται πάνω στην ΜQB πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen έχοντας μήκος 4.363 χλστ. με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 2.638 χλστ. Το λανσάρισμα του νέου SEAT Ateca CUPRA αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017, με το εμπορικό του ντεμπούτο να ξεκινά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Κρίνοντας μάλιστα από την τιμολογιακή πολιτική της ισπανικής φίρμας, το Ateca CUPRA αναμένεται να αποτελεί μια δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των ισχυρών SUV, με τιμή που θα ξεκινά αρκετά κάτω από τις 40.000 ευρώ.

Toyota
Audi