Κρατούμενος στις ιαπωνικές φυλακές θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Carlos Ghosn, καθώς το ιαπωνικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για καταβολή εγγύησης.

Απορρίφθηκε η αίτηση εγγύησης του Ghosn

2.528 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2019)

Κρατούμενος στις ιαπωνικές φυλακές θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Carlos Ghosn, καθώς το ιαπωνικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για καταβολή εγγύησης.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν από κοντά την υπόθεση του Carlos Ghosn, το ιαπωνικό δικαστήριο ανακοίνωσε πως απέρριψε το αίτημα για καταβολή εγγύησης από την πλευρά του πρώην προέδρου της Nissan, παρατείνοντας έτσι την κράτησή του.
 
Οι δικηγόροι του Ghosn υπέβαλαν αίτηση καταβολής εγγύησης την περασμένη εβδομάδα μετά τις νέες κατηγορίες που προσάφθηκαν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.
 
Σύμφωνα με τα μέσα, η εξέλιξη αυτή αποτελεί νίκη για τις εισαγγελικές αρχές της ασιατικής χώρας, οι οποίες συνεχίζουν να ερευνούν εις βάθος τη συγκεκριμένη περίπτωση, συλλέγοντας στοιχεία από πολλές εταιρείες που άνηκαν στην συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.
 
Να θυμίσουμε πως τα διοικητικά συμβούλια των Nissan και Mitsubishi έχουν καθαιρέσει τον Carlos Ghosn από την προεδρία των εταιρειών, σε αντίθεση με αυτό της Renault, το οποίο σημείωσε πως θα περιμένει αποδείξεις για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Η Renault, η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Nissan, έχει αναθέσει προσωρινά αντικαταστάτες. Μάλιστα ο πιο ισχυρός μέτοχος της Renault, το γαλλικό κράτος, λέει ότι ο Ghosn θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος και ζήτησε από τη Nissan να μοιραστεί τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει εναντίον του.
 
Από τη μεριά του o διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa σύμφωνα με συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδας Les Echos που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, δήλωσε ότι η Renault θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με την αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας και θα απομακρύνει τον Ghosn εάν και όταν αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες.
 
Αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι θα υποστηρίξουν την απόφαση της Renault να κρατήσει τον Ghosn στο τιμόνι της, εκτός εάν καταστεί σαφές από την ιαπωνική έρευνα ότι δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Τέλος, οι εισαγγελικές αρχές της Ιαπωνίας αναφέρουν πως αν ο  Carlos Ghosn δικαστεί και βρεθεί ένοχος για όσα του προσάπτουν (οικονομική κακοδιαχείριση και απάτη), τότε δεν αποκλείεται η ποινή φυλάκισης να φτάσει τα 10 χρόνια. Ο Ghosn είναι κρατούμενος από τις 19 Νοεμβρίου 2018.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN