Autocheck 2022: Ποιοι πάτωσαν & ποιοι έλαμψαν στην ικανοποίηση κατόχων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Autocheck 2022: Ποιοι πάτωσαν & ποιοι έλαμψαν στην ικανοποίηση κατόχων

188.867 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2022)

Περισσότερες από 700 επώνυμες αναφορές μέσα σε 2 χρόνια! Τρεις μάρκες εκτοξεύθηκαν και τρεις υποχώρησαν στην κατάταξη. Μια μάρκα «βούλιαξε» πιο χαμηλά από ποτέ. Ποια αυτοκίνητα είναι ζημιάρικα, τρίζουν και σε «γδέρνουν» όταν πας για service; Ποια αυτοκίνητα δεν βγάζουν καθόλου ζημιές και τα service τους είναι πάμφθηνα; Πάνω από 5.000 επώνυμες αναφορές αποκαλύπτουν τα μυστικά όλων των μοντέλων!

Ικανοποίηση κατόχων: Πάνω από 5.000 αναφορές στο Autocheck

Η ετήσια έρευνα ικανοποίησης κατόχων AutoCheck συνεχίζεται ανελλιπώς και αναδεικνύει όχι μόνο τις πιο ζημιάρικες μάρκες, αλλά και ποιες αντιπροσωπείες έχουν το πιο ελλιπές After Sales μη καταφέρνοντας να ικανοποιήσουν τους κατόχους τους. Παράλληλα, αναδεικνύονται και οι εταιρείες που τα πηγαίνουν καλά σε αυτούς τους τομείς.

Δύο χρόνια μετά, ήρθε η ώρα για τα αποτελέσματα της 7ης φάσης του Autocheck, που βασίζονται σε 700 αναφορές του 2020-2021. Ο συνολικός αριθμός των αναφορών, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ξεπερνά τις 5.000 κάνοντας το Autocheck μια μεγάλη έρευνα του autotriti.gr από τους αναγνώστες, για τους αναγνώστες, αφού όλοι εσείς αναφέρετε τα κακώς ή καλώς κείμενα των αυτοκινήτων που περνούν από την κατοχή σας. Έτσι, έχετε στη διάθεσή σας πλούσιο υλικό, όχι μόνο για να ενημερωθείτε για τις κακοτοπιές, αλλά και να καταθέσετε τις δικές σας εμπειρίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι μεγαλύτερες μεταβολές για 6 μάρκες

Πάνω από 440.000 άνθρωποι διάβασαν τις 5.000+ αναφορές της έρευνας, ενώ αρκετοί έκαναν τις δικές τους αναφορές. Τα αποτελέσματα βρίσκουν 3 εταιρείες με ανεβασμένες «μετοχές» στην ικανοποίηση πελατών, ενώ 3 άλλες μάρκες χάνουν έδαφος, με μία εξ αυτών να «πατώνει» στην τελική κατάταξη.
  • Θετικό πρόσημο με διψήφιο ποσοστό για τις Renault, Citroen και Nissan!
  • Στον αντίποδα οι Alfa Romeo, Skoda και Volvo είχαν μειωμένες επιδόσεις
  • Η Volvo έπεσε στα τάρταρα της τελικής κατάταξης
Βλάβες, τιμές service, διαθεσιμότητα και τιμές ανταλλακτικών και κυρίως συμπεριφορές αντιπροσωπειών… μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, είναι τα θέματα που επιβραβεύουν, ή κοκκινίζουν, αντίστοιχα οι καταναλωτές.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πρασινίζουν με μία, δύο ή τρεις μπαλίτσες (θετικά σχόλια) ή κοκκινίζουν με μία, δύο ή τρεις μπαλίτσες (αρνητικά σχόλια), τα αυτοκίνητα τους, ανάλογα με την σημαντικότητα του περιστατικού που αναφέρουν.

Εμείς βλέπουμε για κάθε μάρκα αν υπερτερούν οι θετικές ή οι αρνητικές αναφορές.
Καλύτερες μάρκες αυτές που έχουν πολύ μικρό ποσοστό σε αρνητικές αναφορές. Στον πάτο αυτές που έχουν μεγάλο ποσοστό αρνητικές αναφορές. Με βάση τις αναφορές αυτές κατατάξαμε τις μάρκες. Ορίζουμε ως πράσινες εκείνες που συγκέντρωσαν πάνω από 85% θετικές αναφορές, κίτρινες αυτές που έλαβαν πάνω από 60% και κόκκινες από εκεί και κάτω.

Δείτε το γράφημα με τα αποτελέσματα του Autocheck 2021-2022, στο οποίο έχουν συμπεριληφθεί οι μάρκες για τις οποίες έχουν γίνει περισσότερες από 50 αναφορές.

Autocheck: Κάνε κι εσύ την αναφορά σου

Το αυτοκίνητο σας είναι ζημιάρικο;
Σας γδέρνουν ζωντανό, όταν πάτε για σέρβις;
Περιμένατε μήνες για κάποιο ανταλλακτικό και το πληρώσατε πανάκριβα;

H αντιπροσωπεία αθέτησε τις υποσχέσεις της;
Κάντε αναφορά!


Το αυτοκίνητο σας δεν σπάει, δεν λυγάει;
Οι τιμές που πληρώνετε για σέρβις είναι πολύ χαμηλές;

Tα ανταλλακτικά του είναι πάντα διαθέσιμα και πάμφθηνα;
Η αντιπροσωπεία σας εκπλήσσει ευχάριστα;
Επιβραβεύστε τους!


Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύτιμες για μας τους υπόλοιπους, αλλά και για σας. Μια βλάβη που σας συνέβη αυτό τον μήνα και τη χρυσοπληρώσατε, αν έχει συμβεί σε άλλους 5 αυτό το μήνα, τότε δεν είναι τυχαία βλάβη, ούτε οφείλεται σε σας.

Ότι κοκκινίσετε βοηθάει όλους τους άλλους να αποφύγουν τα ίδια λάθη και υποχρεώνει τους κατασκευαστές και τις αντιπροσωπείες να βελτιωθούν.

Ότι πρασινίσετε, επιβραβεύει αυτούς που προσπαθούν και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να παρέχουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες για το καλό όλων μας.

Ο δικός μας στόχος, σαν AutoΤρίτη, είναι να ακουστούν τα παράπονά σας και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες των εταιρειών προς εσάς. Θα συνεχίσουμε λοιπόν, με τη βοήθειά σας και τις αναφορές σας, να πιέζουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε ακόμη: Τι μαγεύει και τι... ξενερώνει τους κατόχους αυτοκινήτου το 2022;

Κάντε λοιπόν τώρα και εσείς αναφορά πατώντας το πλήκτρο «Κάντε την αναφορά σας τώρα» στο τέλος του κειμένου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ

Όλες οι αναφορές/επιβραβεύσεις ελέγχονται.

Δείτε 5121 αναφορές & επιβραβεύσειςΑναφορές & επιβραβεύσεις για JAGUAR

Jaguar
X-type

2495 κυβικά
του 2007

Athanasios Tsintzas (4/10/2017, 01:50) Ανταλλακτικά σε φοβερά υψηλές τιμές που σε υποχρεώνουν να αλλάξεις ολόκληρα συγκροτήματα. Συγκρότημ τρόμπας νερού αλλαγή για ένα αξονάκι που έσπασε εξωτερικά αυτής και χρησιμεύει για τον μάντα της (850€). Παγούρι συστήματος ψύξεως και πλακέτα ανεμιστήρα (1500€). Συνεργείο Τζώρτζης, Λεωφόρος Λαυρίου 99, Γλυκά Νερά. Για τη 2η βλάβη το αυτοκίνητο έχει 3 εβδομάδες στο συνεργείο. Αλλάχθηκε το παγούρι και μαζί με την ανίχνευση βλάβης έφθασε στα 350€. Τώρα θέλουν άλλα 1350€ για πλακέτα. Από τότε που τους είπα να βρουν μια μεταχειρισμένη, δεν με ξαναειδοποίησαν ... Τυχαίως οι 2 που βρήκαν ΔΕΝ ταίριαζαν !!!!
Jaguar
S type 2.7 v6 twin turbo diesel

2700 κυβικά
του 2007

Χρήστος Κουστιμπής (3/10/2017, 23:31) Άριστο αυτοκίνητο άνεση στον αυτοκινητόδρομο , αλλά και στην πόλη , βλάβη 1 στα 193000 χιλιομ. Θερμοστάτης 65 ευρώ από την Jag parts Αγγλία (e-bay) Service MONON στην αντιπροσωπεία και σίγουρα θα βγάλει επταψήφιο νούμερο στα χιλιόμετρα, επίσης πολύ δυνατό και γρήγορο για το ύφος του με αρκετά καλή κατανάλωση.
Jaguar
X-type

2500 κυβικά
του 2008

Nick Niros (9/11/2016, 19:29) Απολύτως αξιόπιστο αυτοκίνητο παρά τα αρνητικά σχόλια που μου είχαν κάνει προ της αγοράς του. Έχει μόνον δύο, γνωστά στους μηχανικούς προβληματάκια: εγκέφαλο ανεμιστήρων ψυγείου - σοφιστικέ αλλά πολύπλοκο σύστημα που καίγεται στα 4 - 5 χρόνια και μπορεί να σε αφήσει από μπαταρία γιατί οι ανεμιστήρες δουλεύουν συνεχώς. Επισκευάζεται με 150€. Και το γνωστό με την ανακύκλωση αέρα καμπίνας που είναι και ακριβό (+1000€) και το παθαίνουν όλα τα Χ. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι μία ευχάριστη έκπληξη αξιοπιστίας και μπορεί να βγάλει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Σέρβις υπάρχουν άριστα στην Αθήνα τουλάχιστον.
Jaguar
Xf

3000 κυβικά
του 2009

MANOS (3/11/2016, 10:31) ΜΕΧΡΙ ΤΑ 50.000 ΧΛΜ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ !
Jaguar
X-type

2500 κυβικά
του 2007

Αθανάσιος Τσίντζας (15/3/2015, 17:35) δεν σπάει - δεν χαλάει, φθηνά σέρβις.
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Toyota
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel