Οικονομία στην κατανάλωση
Autocheck 2022: Ποιοι πάτωσαν & ποιοι έλαμψαν στην ικανοποίηση κατόχων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Autocheck 2022: Ποιοι πάτωσαν & ποιοι έλαμψαν στην ικανοποίηση κατόχων

188.413 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2022)

Περισσότερες από 700 επώνυμες αναφορές μέσα σε 2 χρόνια! Τρεις μάρκες εκτοξεύθηκαν και τρεις υποχώρησαν στην κατάταξη. Μια μάρκα «βούλιαξε» πιο χαμηλά από ποτέ. Ποια αυτοκίνητα είναι ζημιάρικα, τρίζουν και σε «γδέρνουν» όταν πας για service; Ποια αυτοκίνητα δεν βγάζουν καθόλου ζημιές και τα service τους είναι πάμφθηνα; Πάνω από 5.000 επώνυμες αναφορές αποκαλύπτουν τα μυστικά όλων των μοντέλων!

Ικανοποίηση κατόχων: Πάνω από 5.000 αναφορές στο Autocheck

Η ετήσια έρευνα ικανοποίησης κατόχων AutoCheck συνεχίζεται ανελλιπώς και αναδεικνύει όχι μόνο τις πιο ζημιάρικες μάρκες, αλλά και ποιες αντιπροσωπείες έχουν το πιο ελλιπές After Sales μη καταφέρνοντας να ικανοποιήσουν τους κατόχους τους. Παράλληλα, αναδεικνύονται και οι εταιρείες που τα πηγαίνουν καλά σε αυτούς τους τομείς.

Δύο χρόνια μετά, ήρθε η ώρα για τα αποτελέσματα της 7ης φάσης του Autocheck, που βασίζονται σε 700 αναφορές του 2020-2021. Ο συνολικός αριθμός των αναφορών, μετά τη διασταύρωση των στοιχείων, ξεπερνά τις 5.000 κάνοντας το Autocheck μια μεγάλη έρευνα του autotriti.gr από τους αναγνώστες, για τους αναγνώστες, αφού όλοι εσείς αναφέρετε τα κακώς ή καλώς κείμενα των αυτοκινήτων που περνούν από την κατοχή σας. Έτσι, έχετε στη διάθεσή σας πλούσιο υλικό, όχι μόνο για να ενημερωθείτε για τις κακοτοπιές, αλλά και να καταθέσετε τις δικές σας εμπειρίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι μεγαλύτερες μεταβολές για 6 μάρκες

Πάνω από 440.000 άνθρωποι διάβασαν τις 5.000+ αναφορές της έρευνας, ενώ αρκετοί έκαναν τις δικές τους αναφορές. Τα αποτελέσματα βρίσκουν 3 εταιρείες με ανεβασμένες «μετοχές» στην ικανοποίηση πελατών, ενώ 3 άλλες μάρκες χάνουν έδαφος, με μία εξ αυτών να «πατώνει» στην τελική κατάταξη.
  • Θετικό πρόσημο με διψήφιο ποσοστό για τις Renault, Citroen και Nissan!
  • Στον αντίποδα οι Alfa Romeo, Skoda και Volvo είχαν μειωμένες επιδόσεις
  • Η Volvo έπεσε στα τάρταρα της τελικής κατάταξης
Βλάβες, τιμές service, διαθεσιμότητα και τιμές ανταλλακτικών και κυρίως συμπεριφορές αντιπροσωπειών… μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, είναι τα θέματα που επιβραβεύουν, ή κοκκινίζουν, αντίστοιχα οι καταναλωτές.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα πρασινίζουν με μία, δύο ή τρεις μπαλίτσες (θετικά σχόλια) ή κοκκινίζουν με μία, δύο ή τρεις μπαλίτσες (αρνητικά σχόλια), τα αυτοκίνητα τους, ανάλογα με την σημαντικότητα του περιστατικού που αναφέρουν.

Εμείς βλέπουμε για κάθε μάρκα αν υπερτερούν οι θετικές ή οι αρνητικές αναφορές.
Καλύτερες μάρκες αυτές που έχουν πολύ μικρό ποσοστό σε αρνητικές αναφορές. Στον πάτο αυτές που έχουν μεγάλο ποσοστό αρνητικές αναφορές. Με βάση τις αναφορές αυτές κατατάξαμε τις μάρκες. Ορίζουμε ως πράσινες εκείνες που συγκέντρωσαν πάνω από 85% θετικές αναφορές, κίτρινες αυτές που έλαβαν πάνω από 60% και κόκκινες από εκεί και κάτω.

Δείτε το γράφημα με τα αποτελέσματα του Autocheck 2021-2022, στο οποίο έχουν συμπεριληφθεί οι μάρκες για τις οποίες έχουν γίνει περισσότερες από 50 αναφορές.

Autocheck: Κάνε κι εσύ την αναφορά σου

Το αυτοκίνητο σας είναι ζημιάρικο;
Σας γδέρνουν ζωντανό, όταν πάτε για σέρβις;
Περιμένατε μήνες για κάποιο ανταλλακτικό και το πληρώσατε πανάκριβα;

H αντιπροσωπεία αθέτησε τις υποσχέσεις της;
Κάντε αναφορά!


Το αυτοκίνητο σας δεν σπάει, δεν λυγάει;
Οι τιμές που πληρώνετε για σέρβις είναι πολύ χαμηλές;

Tα ανταλλακτικά του είναι πάντα διαθέσιμα και πάμφθηνα;
Η αντιπροσωπεία σας εκπλήσσει ευχάριστα;
Επιβραβεύστε τους!


Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύτιμες για μας τους υπόλοιπους, αλλά και για σας. Μια βλάβη που σας συνέβη αυτό τον μήνα και τη χρυσοπληρώσατε, αν έχει συμβεί σε άλλους 5 αυτό το μήνα, τότε δεν είναι τυχαία βλάβη, ούτε οφείλεται σε σας.

Ότι κοκκινίσετε βοηθάει όλους τους άλλους να αποφύγουν τα ίδια λάθη και υποχρεώνει τους κατασκευαστές και τις αντιπροσωπείες να βελτιωθούν.

Ότι πρασινίσετε, επιβραβεύει αυτούς που προσπαθούν και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να παρέχουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες για το καλό όλων μας.

Ο δικός μας στόχος, σαν AutoΤρίτη, είναι να ακουστούν τα παράπονά σας και να βελτιωθούν οι υπηρεσίες των εταιρειών προς εσάς. Θα συνεχίσουμε λοιπόν, με τη βοήθειά σας και τις αναφορές σας, να πιέζουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε ακόμη: Τι μαγεύει και τι... ξενερώνει τους κατόχους αυτοκινήτου το 2022;

Κάντε λοιπόν τώρα και εσείς αναφορά πατώντας το πλήκτρο «Κάντε την αναφορά σας τώρα» στο τέλος του κειμένου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ

Όλες οι αναφορές/επιβραβεύσεις ελέγχονται.

Δείτε 5138 αναφορές & επιβραβεύσειςΑναφορές & επιβραβεύσεις για LAND ROVER

Land rover
Discovery 3

2000 κυβικά
του 1997

Μαρία Θάνου (1/10/2019, 11:34) Έχω αγοράσει το αμάξι καινούριο! 12 χρόνια έχω αλλάξει μία λάμπα στο φανάρι του στοπ!!
Land rover
Freelander 1

1800 κυβικά
του 1999

papadakis (9/11/2016, 12:58) έβγαλε αρκετές ζημιές * μπλοκ εμπρός διαφορικού * αντλία βενζίνης * ηλιοροφή * ράγισμα κεφαλής κινητήρα
Land rover
Freelander 2

2200 κυβικά
του 2007

Νίκος Γαστεράτος (10/11/2015, 16:45) Είμαι κάτοχος 2 αυτοκινήτων Land Rover Freelander. Ενα απο το πρώτο μοντέλο με facelift και το Freelander 2 TD4 HSE. Στο παρελθόν έχουν περάσει και άλλα οχήματα της ίδιας μάρκας και εχω ταλαιπωρηθεί θα έλεγα σε μεγάλο βαθμό με την ασχετοσύνη του κάθε μάστορα. Τα τελευταία 2 χρόνια πηγαίνω τα αυτοκίνητά μου στην αντιπροσωπεία στα Γλυκά (Land Rover Τζωρτζης). Είμαι πολύ ευχαριστημένος δεδομένου οτι ποτέ δεν έμεινε το αυτοκίνητό μου ακινητοποιημένο λόγω έλλειψης ανταλλακτικού, πάντα εξυπηρετούμαι την ίδια ημέρα στα service και τις επισκευές που προκύπτουν και παρόλο που πλέον είναι ο μοναδικός dealer στην Ελλάδα και απο τα λίγα εξουσιοδοτημένα συνεργεία/φανοποιεία που έχουν μείνει δεν το εκμεταλλεύονται. Ναι, οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές και δεν έχουν καμία σχέση με την BMW που είχα (Ε90 2007) αλλά αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα του εισαγωγέα αλλά σε αυτό το συνεργείο κάνουν κάθε φορά οτι περνάει απο το χέρι τους ώστε να μείνει το κόστος χαμηλά. Επιβραβεύω επείσης γιατί την περασμένη εβδομάδα πήγα με θόρυβο απο την αντλία του τιμονιού. Όχι μόνο μου εξήγησαν οτι είναι το φίλτρο στο παγούρι του υγρού (ήθελε απλά καθάρισμα) αλλά το καθάρισαν χωρίς να με χρεώσουν. Κάποιος άλλος dealer της ίδιας μάρκας σίγουρα θα με έβαζε να αλλάξω την αντλία (χωρίς να φταίει αυτή) και μετά θα ψάχναμε να δούμε τι φταιει.
Land rover
Range rover sport

4200 κυβικά
του 2009

Spiros Aloupis (6/11/2015, 16:46) gia
Land rover
Discovery 200tdi

2500 κυβικά
του 1993

Παντελής Γιαμαρέλλος (22/3/2015, 15:27) Ακριβά ανταλλακτικά στην Ελλάδα και ελάχιστα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ενώ πολλά από τα συνεργεία που αποκαλούνται "εξειδικευμένα" παρέχουν πανάκριβες υπηρεσίες με πολύ χαμηλό επίπεδο ποιότητας και πραγματικής τεχνογνωσίας. Τα ίδια τα αυτοκίνητα όμως είναι εξαιρετικά ανθεκτικά όταν συντηρούνται και χρησιμοποιούνται σωστά από ανθρώπους που ξέρουν να τα οδηγούν και να τα συντηρούν. Αν αγοράσω ξανά αυτοκίνητο μάλλον πάλι ιδίας μάρκας θα επιλέξω αλλά έχοντας κάνει σίγουρο ότι θα έχω το εγχειρίδιο συνεργείου, το βιβλίο ανταλλακτικών και ένα διαγνωστικό για τις βλάβες και τα σφάλματα στα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά του
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
TEST THERINON FALKEN &
TOP 3 MINI