Γυναίκες, ψηλοί & υπέρβαροι κινδυνεύουν περισσότερο στο τρακάρισμα!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Γυναίκες, ψηλοί & υπέρβαροι κινδυνεύουν περισσότερο στο τρακάρισμα!

6.880 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι υπέρβαροι και οι ηλικιωμένοι οδηγοί κινδυνεύουν αν τρακάρουν περισσότερο από τους «κανονικούς» (ύψος 1,75 μ. & 78 κιλά). Αυτό δείχνουν τα crash test. Ευτυχώς, όμως, εξελίσσονται νέα συστήματα ασφάλειας που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Και όμως τα crash test γίνονται με «αντρικά» πρότυπα!

Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα από ποτέ. Είναι γεγονός αυτό και αποδεικνύεται και από τα τεστ ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που κάνει ο EuroNCAP. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Και ένα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας υπάρχει στις ζώνες και τους αερόσακους που άλλωστε παίζουν και πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία μας.

Μάλιστα, ο ADAC (η μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτου στη Γερμανία με πολλές σημαντικές δράσεις, ανάμεσα στις οποίες και η διεξαγωγή ανεξάρτητων crash test) βρίσκεται στα ίχνη ενός κινδύνου που μέχρι τώρα είχε υποτιμηθεί και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: τα υπέρβαρα, τα ψηλά και τα ηλικιωμένα άτομα προστατεύονται λιγότερο σε περίπτωση ατυχήματος από τους ανθρώπους μέσου όρου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
moto