Το premium μικρό της Audi στην πεντάθυρη έκδοση Sportback προσφέρει εκτός από πρακτικότητα και την οικονομία του diesel κινητήρα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το premium μικρό της Audi στην πεντάθυρη έκδοση Sportback προσφέρει εκτός από πρακτικότητα και την οικονομία του diesel κινητήρα.

Audi A1 Sportback 1,6 TDI 90 PS

10.344 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2014)

Το πεντάθυρο Audi A1 στην έκδοση με τον 1.600άρι diesel κινητήρα των 90 ίππων συνδυάζει τον premium χαρακτήρα με την οικονομία στην κατανάλωση και στη χρήση.


Κορυφαία ποιότητα κατασκευής διαθέτει το εσωτερικό του Α1 θυμίζοντας αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας.

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής διαθέτει το εσωτερικό του Α1 θυμίζοντας αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στα γρήγορα: 
• Έχει 18.370 ευρώ
• Είναι 1,6 λτ. turbodiesel με 90 ίππους
• Καίει 3,8 λτ./100 χλμ.
• Δεν πληρώνει τέλη
 
Η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση του 5θυρου Audi Α1 Sportback με τους 90 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει 18.370 ευρώ, που παραμένει μια «αλμυρή» τιμή για την μικρή κατηγορία. Είναι 600 ευρώ ακριβότερο από το αντίστοιχο 3θυρο μοντέλο. Το A1 Sportback της δοκιμής έχει χαμηλή κατανάλωση (3,8 λτ./100 χλμ. στα χαρτιά και γύρω στα 5,1 λτ./100 χλμ. στην πράξη) και απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας (εκπέμπει 99 γρ. CO2/χλμ.) όντας αρκετά οικονομικό στη χρήση του. Το απόδοσης 90 ίππων diesel μηχανικό σύνολο του 1,6 λτ. κινεί άνετα το μικρό Audi. Ο εν λόγω κινητήρας είναι «γεμάτος» στις μεσαίες στροφές κυρίως, αλλά δεν είναι κορυφαίος σε ποιότητα λειτουργίας, καθώς δεν λείπει το χαρακτηριστικό κροτάλισμα των diesel και κάποιοι κραδασμοί. Το χειροκίνητο κιβώτιο έχει καλή λειτουργία και δεν προβληματίζει ακόμη και σε γρήγορες αλλαγές, αλλά θα θέλαμε μια 6η σχέση.
 
Εσωτερικό: Κορυφαίας ποιότητας
Η καμπίνα του πεντάθυρου Audi A1 ξεχωρίζει για την λιτή σχεδίαση, που όμως συνοδεύεται από υψηλή ποιότητα και κορυφαίο φινίρισμα.
Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από άκρη σε άκρη από παχύ αφρώδες υλικό και δίνει μια ιδιαίτερα στιβαρή αίσθηση, που δικαιολογεί απόλυτα τον premium προσανατολισμό του. 

Στα θετικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού ανήκουν επίσης η πολύ καλή εργονομία και η πολύ καλή θέση οδήγησης. Η αναδυόμενη οθόνη του συστήματος infotainment δίνει μια hi-tech αύρα στο εσωτερικό.
Ωστόσο, όσον αφορά στους χώρους και ειδικότερα στο πίσω τμήμα της καμπίνας, 2 ενήλικα άτομα δε θα νιώσουν άνετα. Στο μέσο όρο της κατηγορίας τοποθετείται ο «τετραγωνισμένος» και με μεγάλο άνοιγμα χώρος αποσκευών των 270 λτ. 
 
Στον δρόμο: Σταθερό και συμπαγές
Ο οδηγός του Audi A1 Sportback είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως τα αποθέματα ροπής του κινητήρα και να κινηθεί σβέλτα σε κάθε διαδρομή. Έτσι, στην ευθεία η σταθερότητα του είναι υποδειγματική, ενώ σε μια διαδρομή με συνεχόμενες στροφές το αμάξωμα παρουσιάζει μικρές κλίσεις και οι τροχοί εμφανίζουν υψηλή πρόσφυση. Πάντως δεν έχει τον συμμετοχικό και οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, του βασικού του αντιπάλου του 5θυρου MINI. H προσφερόμενη άνεση δεν ανήκει στα δυνατά του σημεία του πετρελαιοκίνητου A1 Sportback, καθώς οι ανωμαλίες του οδοστρώματος γίνονται αισθητές στο εσωτερικό, όπως άλλωστε και ο θόρυβος κύλισης. 
 
Συμπέρασμα 
Το premium μικρό της Audi στην πεντάθυρη έκδοση Sportback προσφέρει εκτός από πρακτικότητα και την οικονομία του diesel κινητήρα και παρότι κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό κοντράρει με αξιώσεις το εντελώς νέο πεντάθυρο MINI ONE D, που είναι ο βασικός του αντίπαλος.
 
200 διαθέσιμα στοιχεία για AUDI  A1 SPORTBACK
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)
NEO TRAFIC
moto