4 φωτογραφίες »

Το Audi Sport Quattro βασιζόταν στο πρώτο Quattro, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το μειωμένο μεταξόνιο που έφτανε μέχρι τα 2,204 μέτρα.

Audi Sport Quattro: Το «κοντό»! (+video)

44.192 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχεις δημιουργήσει ένα επαναστατικό αυτοκίνητο με τελειοποιημένο σύστημα τετρακίνησης, αποφασίζεις ότι θα πάρεις μέρος στο «Group B» και η τότε FIA ζητά την κατασκευή ενός ισχυρού homologation special σε τουλάχιστον 200 αντίτυπα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Audi κατασκευάζει το πιο θρυλικό της αυτοκίνητο εν έτει 1983, το Audi Sport Quattro. Βασιζόταν στο πρώτο Quattro, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το μειωμένο μεταξόνιο που έφτανε μέχρι τα 2,204 μέτρα.

Ο βασιλιάς του «Group B» στην πολιτική του έκδοση κατασκευάστηκε σε μόλις 224 αντίτυπα.

Ο βασιλιάς του «Group B» στην πολιτική του έκδοση κατασκευάστηκε σε μόλις 224 αντίτυπα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο βασιλιάς του «Group B» στην πολιτική του έκδοση κατασκευάστηκε σε μόλις 224 αντίτυπα, με την εξέλιξη του να γίνεται από τους μηχανικούς της Audi μυστικά, μακριά από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα παραγωγής. Το μονοκόκ σασί κατασκευάστηκε από χάλυβα, ενώ παράλληλα έγινε εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα και fiberglass, με αποτέλεσμα το βάρος να μειωθεί κατά σχεδόν 360 κιλά.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο δημοφιλής 5κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2.134 κ.εκ με αλουμινένιο μπλοκ και δύο εκκεντροφόρους, ο οποίος τροφοδοτείται από σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού της Bosch. Με την πίεση του συστήματος υπερπλήρωσης ΚΚΚ-K27 της Borg Warner να φτάνει τα 1,2 bar, η ισχύς του κινητήρα αγγίζει τους 306 ίππους στις 6.700 σ.α.λ. και η ροπή τα 350 Nm από τις 4.500 σ.α.λ..
 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto