VW Group: Αύξηση επενδύσεων λόγω... Tesla!

1.783 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2019)

Μια συγκεκριμένη απόφαση της Tesla φαίνεται πως άλλαξε τα πλάνα του VW Group πάνω στις επενδύσεις στα ηλεκτρικά οχήματα.

Tο συνολικό budget που ξοδεύει πάνω στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τα ηλεκτρικά οχήματα και για τα ψηφιακά συστήματα αποφάσισε να αυξήσει το Volkswagen Group, με το νέο ποσό να φτάνει τώρα τα 60 δις ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως η φίρμα αποφάσισε να επενδύσει κατά 36% περισσότερα χρήματα στους παραπάνω τομείς, με τον πρόεδρο Hans Dieter Poetsch να αναφέρει συγκεκριμένα: «Πραγματικά πιέζουμε προς την εξέλιξη του VW Group και εστιάζουμε τις επενδύσεις μας στο μέλλον της κινητικότητας».

Το σχέδιο δαπανών της VW έρχεται εν μέσω πίεσης από την Tesla, η οποία έδωσε νέο νόημα στην μάχη των εταιρειών για την κατηγορία των ηλεκτρικών την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώνοντας ότι θα κατασκευάσει το νέο της εργοστάσιο έξω από το Βερολίνο, μέσα στην «φωλιά» των μεγάλων της αντιπάλων.

Η VW μείωσε τις παγκόσμιες προβλέψεις παράδοσης οχημάτων τον περασμένο μήνα καθώς η ζήτηση μειώθηκε σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της πολύ μεγάλης κινέζικης αγοράς. Ο διευθύνων σύμβουλος Frank Witter δήλωσε ότι η VW μείωσε την προγραμματισμένη παραγωγή κατά 900.000 αυτοκίνητα και είναι διατεθειμένη να την μειώσει περαιτέρω το επόμενο διάστημα ενώ ταυτόχρονα, αναγνώρισε ότι η ασθενέστερη ανάπτυξη της αγοράς θα επηρεάσει τον μελλοντικό προγραμματισμό του προϋπολογισμού της φίρμας.

FORD SPRING OFFERS
RENAULT