Μια τουρμπίνα καταφέρνει να συμπιέζει τον αέρα χρησιμοποιώντας μια φτερωτή, η οποία περιστρέφει μια δεύτερη φτερωτή.

Αυξήστε τα άλογα και τις επιδόσεις

12.031 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2016

Βελτίωσε την απόδοση του αυτοκινήτου σου και άσε τα άλογα να «καλπάζουν» στο δρόμο. Κάνε το αυτοκίνητό σου, όπως το ονειρευόσουν πάντα, με πολλά γκάζια και φυσικά χωρίς να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

 
Η  βελτίωση ενός αυτοκινήτου, ή αλλιώς αγγλιστί tuning, έχει να κάνει με την βελτιστοποίηση των επιδόσεών του και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει γρηγορότερο. Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές και τρόποι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οπότε το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το τι επιθυμούμε εμείς και φυσικά από το πόσο «βαθιά» θα μπούμε στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας. 

Όταν ακούς βελτίωση σκέφτεσαι το τούρμπο
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το τούρμπο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αυτοκίνηση. Έκτοτε και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει εξελιχθεί τρομερά, όπου ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα έρχονται υπερτροφοδοτούμενα από το εργοστάσιο.
Οι τουρμπίνες ή συμπιεστές εξάτμισης, είναι συσκευές υπερτροφοδότησης αέρα. Τροφοδοτούν τον κινητήρα με συμπιεσμένο αέρα, αντί να τον αφήνουν να λειτουργεί με τον αέρα σε ατμοσφαιρική πίεση, κάτι που επιτρέπει στον κινητήρα να αυξήσει πολύ την απόδοσή του. Μια τουρμπίνα καταφέρνει να συμπιέζει τον αέρα χρησιμοποιώντας μια φτερωτή συμπίεσης αέρα, που περιστρέφεται γρήγορα – κάποιες φορές με πάνω από 100.000 σ.α.λ. Η φτερωτή συμπίεσης παίρνει κίνηση από την ροή καυσαερίων που περιστρέφει μια δεύτερη φτερωτή, που είναι συνδεδεμένη με τον συμπιεστή μέσω ενός σταθερού άξονα. Ακούγεται απλό, και θεωρητικά είναι. Το να κάνεις όμως ένα τούρμπο να λειτουργεί αποτελεσματικά, πρέπει να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και με την χρήση που γίνεται.