Επίσημη έγινε η Ford Mustang Shelby GT500.

Το νέο ισχυρό μοντέλο θα έχει κάτω από το καπό έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα V8 5,2 λίτρων.

H Ford δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σε ότι αφορά την ιπποδύναμη την οποία θα έχει.

Στην καμπίνα οι οδηγοί θα βρουν ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και το σύστημα ψυχαγωγίας.

Αυτή είναι η νέα Shelby GT500 (+vid)

14.861 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2019)

Επίσημη έγινε η Ford Mustang Shelby GT500, η οποία παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, βάζοντας έτσι τέλος στην αναμονή και την αγωνία πολλών οπαδών της ανά τον κόσμο.

Το νέο ισχυρό μοντέλο θα έχει κάτω από το καπό έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα V8 5,2 λίτρων, ωστόσο η Ford δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σε ότι αφορά την ιπποδύναμη την οποία θα έχει. Ωστόσο επιβεβαίωσε πως η ισχύς της θα είναι πάνω από 700 ίππους και θα φτάνει από στάση τα 96 χλμ./ώρα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα.
 
Από κει και πέρα η Ford Performance επέλεξε να συνδυάσει το συγκεκριμένο κινητήρα με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων από την Tremec, ενώ να σημειωθεί πως κατά την εκκίνηση η Mustang Shelby GT500 λαμβάνει την βοήθεια του launch control.
 
Για να αξιοποιήσει με επιτυχία την μεγάλη ισχύ, το πλαίσιο της νέας Mustang GT500 συνοδεύεται από αναθεωρημένη γεωμετρία ανάρτησης, ελαφρύτερα ελικοειδή ελατήρια, αποσβεστήρες MagneRide και νέο ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης. Για την πέδηση ένα ισχυρό σύστημα της Brembo είναι παρών με τους δίσκους να μετρούνται στα 420 χιλιοστά.
 
Στο εξωτερικό η GT500 διαθέτει μία νέα μπροστινή εμφάνιση, με την ευρεία γρίλια να κλέβει την παράσταση, ενώ στο πίσω μέρος πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η τεράστια αεροτομή. ¶λλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω μέρος, ενώ στο εμπρόσθιο το καπό έχει ενσωματωμένο ένα αεραγωγό.
Η Ford θα προσφέρει το νέο μοντέλο με δύο εξοπλιστικά πακέτα, Handling Package και Carbon Fiber Track Package με το δεύτερο να διαμορφώνει και το εσωτερικό προσθέτοντας δερμάτινα καθίσματα Recaro μπροστά, ενώ παράλληλά αφαιρεί τα πίσω. Επιπλέον προσφέρει ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, αλλά και μία GT4 αεροτομή.
 
Στην καμπίνα οι οδηγοί θα βρουν ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και το σύστημα ψυχαγωγίας. Σε αυτά μπορεί να προστεθεί ένα ηχοσύστημα 12 ηχείων Bang και Olufsen, πλοήγηση GPS κ.α.
 
Οι πωλήσεις της νέας Shelby Mustang GT500 θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, με τη Ford να προχωρά σε περισσότερες λεπτομέρειες το προσεχές χρονικό διάστημα.
 

Mercedes
moto